Главно Федерација/БиХ

Додик: Против сам оваквог Високог судског и тужилачког савјета БиХ јер је вансуставан

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ УВЈЕРЕН ДА СЕ ПРОТИВ МИЛАНА ТЕГЕЛТИЈЕ ИЗНОСЕ ЛАЖИ
  • Поводом оптужби пласираних преко портала „Журнал“: „Да ли је логично и нормално да неко ко је накачен на неку обавјештајну причу стално износи нешто и стално се прогањају људи на бази тих пријава? То је неприхватљиво. Имају органи који треба да се баве тиме и нек се баве

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да вјерује да су оптужбе против предсједника Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Милана Тегелтије – да је трговао кривичним истрагама – лажне, истакавши да је све изгубило смисао“ и да је против постојања оваквог ВСТС-а БиХ.

Према његовим ријечима, Тегелтија је ушао у ВСТС БиХ са високом амбицијом да тамо покуша да уведе ред и, као и сви који долазе са том амбицијом, завршава на овај начин – лажним оптужбама.

Да ли је логично и нормално да неко ко је накачен на неку обавјештајну причу стално износи нешто и стално се прогањају људи на бази тих пријава? То је неприхватљиво. Имају органи који треба да се баве тиме и нек се баве“, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву на питање да прокоментарише оптужбе против Тегелтије изнесене на порталу Журнал“.

Он је поновио да је против постојања оваквог Високог судског и тужилачког савјета БиХ, јер је вансуставан.

Не може једна група људи да формира и именује све судије и тужиоце у БиХ, то напросто нигдје у свијету није тако. Они могу да проведу процедуре и изаберу рецимо двојицу или тројицу које ће именовати парламент или неко други, а ово је накарадно. Ја то говорим зато што хоћу да то буде у реду, хоћу да судије и тужиоци имају одговорност, а не да буду спекулативни као до сада“, рекао је Додик.

Додик је истакао да су највеће урушавање правосудног система урадиле судије и тужиоци политичким пресудама, односно политичким прогонима који су се дешавали у БиХ.

Додик са Иванцовом о гасоводу Турски ток и крају Бијељина-Бањалука

У СЈЕДИШТУРепублике Српске у Источном Сарајеву завршен је састанак предсједавјућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и амбасадора Руске Федерације Петра Иванцова.

Разговарали су о актуелној политичкој ситуацији и односима Српске, БиХ и Русије.

Додик је након састанка изјавио да је руском амбасадору рекао да је формирање новог Савјета министара најнеизвјесније до сада.

Додик је рекао и да Српска сарађује са руском привредом на високом нивоу.

Ми желимо да то и продубимо. Разговарали смо о изградњи Турског тока, као и крака Бијељина – Бањалука. Приликом моје посјете Санкт Петербургу биће и то тема”, додао је Додик.

(РТРС)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар