Главно Федерација/БиХ

Додик: Први услов за повратак у институције БиХ – уклањање „Инцковог закона“

ЈОШ ЈЕДАН ЈЕ ДА СЕ ПОТВРДИ ВЛАСНИШТВО СРПСКЕ НА ШУМАМА И ПОЉОПРИВРЕДНОМ ЗЕМЉИШТУ
  • Нагласио: „Ако хоће то да реализују, ми смо дан након тога у парламенту. Све остало не долази у обзир
  • Шмит покушава да предложи да се ми вратимо у парламент, па да донесемо закон и онда ће овај нестати. Међутим, ниједан високи представник, према Уставу БиХ, нема право предлагача закона, посебно не да намеће закон, а они су чинили и једно и друго. То не може

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да су услови за повратак представника из Републике Српске у заједничке институције БиХ – повлачење из правног промета одлуке о измјенама Кривичног закона коју је неовлаштено донио Валентин Инцко и да шуме и пољопривредно земљиште неприкосновено буду утврђени као власништво Републике Српске, као што је било и раније.

– Ако хоће то да реализују, ми смо дан након тога у парламенту. Све остало не долази у обзир – поручио је Додик.

Он је појаснио да прво мора да се из правног живота елиминише та прича о закону и брљотина коју је направио Валентин Инцко.

– Ми нећемо доносити нови закон, а овај мора нестати. /Кристијан/ Шмит нешто покушава да предложи да се ми вратимо у парламент, па да донесемо закон и онда ће овај нестати. Није то суштина, суштина је далеко већа. Ниједан високи представник, према Уставу, нема право предлагача закона, а посебно не да намеће закон, а они су чинили и једно и друго. То не може – нагласио је Додик за Телевизију „Хепи“ .

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар