Главно Федерација/БиХ

Додик: Разговарали смо и о Турском току, за који је Српска посебно заинтересована

НАРЕДНИ ТРИЛАТЕРАЛНИ САМИТ У БиХ, А ПОТОМ – У ТУРСКОЈ
  • Српски члан Предсједништва БиХ после разговора са Александром Вучићем и Реџепом тајипом Ердоганом изразио увјерење да би ускоро могло доћи до формирања Савјета министара БиХ, који би требало да омогући брже потписивање споразума између Турске и БиХ

САЧУВАТИ мир и стабилност, те добру сарадњу Србије, БиХ и Турске свакако су прихватљиве за нас, изјавио је данас члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик након Трилатералног самита Србије, БиХ и Турске, одржаног данас у Београду.

Додик је на конференцији за новинаре у Палати Србије указао на важност одржавања оваквих трилатералних састанака, а који ће бити обиљежен и крунисан данашњим полагањем камена темељца аутопута Београд-Сарајево уз присуство предсједника Турске, предсједника Србије и чланова Предсједништва БиХ.

Како је истакао, на трилатералном састанку је било ријечи и о другим пројектима, какав је изградња гасовода Турски ток, а додао је и да је Република Српска за тај пројекат заинтересована.

Он је изразио и увјерење да би ускоро могло доћи до формирања Савјета министара БиХ, који би требало да омогући брже потписивање споразума између Турске и БиХ.

Навео је и да је договорено да идуће године трилатерални састанак буде одржан у БиХ, а потом у Турској.

Самит је одржан у оквиру другог дана посјете предсједника Турске Србији, а присуствовали су предсједник Турске Реџеп Таип Ердоан, предсједник Србије Александар Вучић и предсједавајући и чланови Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, Шефик Џаферовић и Милорад Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар