Glavno Federacija/BiH

Dodik: Razgovarali smo i o Turskom toku, za koji je Srpska posebno zainteresovana

NAREDNI TRILATERALNI SAMIT U BiH, A POTOM – U TURSKOJ
  • Srpski član Predsjedništva BiH posle razgovora sa Aleksandrom Vučićem i Redžepom tajipom Erdoganom izrazio uvjerenje da bi uskoro moglo doći do formiranja Savjeta ministara BiH, koji bi trebalo da omogući brže potpisivanje sporazuma između Turske i BiH

SAČUVATI mir i stabilnost, te dobru saradnju Srbije, BiH i Turske svakako su prihvatljive za nas, izjavio je danas član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nakon Trilateralnog samita Srbije, BiH i Turske, održanog danas u Beogradu.

Dodik je na konferenciji za novinare u Palati Srbije ukazao na važnost održavanja ovakvih trilateralnih sastanaka, a koji će biti obilježen i krunisan današnjim polaganjem kamena temeljca autoputa Beograd-Sarajevo uz prisustvo predsjednika Turske, predsjednika Srbije i članova Predsjedništva BiH.

Kako je istakao, na trilateralnom sastanku je bilo riječi i o drugim projektima, kakav je izgradnja gasovoda Turski tok, a dodao je i da je Republika Srpska za taj projekat zainteresovana.

On je izrazio i uvjerenje da bi uskoro moglo doći do formiranja Savjeta ministara BiH, koji bi trebalo da omogući brže potpisivanje sporazuma između Turske i BiH.

Naveo je i da je dogovoreno da iduće godine trilateralni sastanak bude održan u BiH, a potom u Turskoj.

Samit je održan u okviru drugog dana posjete predsjednika Turske Srbiji, a prisustvovali su predsjednik Turske Redžep Taip Erdoan, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar