Главно Федерација/БиХ

Додик РИА Новостима: Улазак БиХ у НАТО је немогућ јер то Српска неће подржати

НАГЛАСИО: „РУСИЈА ЈЕ ДАЉЕ НАША ПАРТНЕРСКА ЗЕМЉА УПРКОС САНКЦИЈАМА КОЈЕ СУ ПРОТИВ ЊЕ УВЕДЕНЕ“
  • „Српски народ, Република Српска, не подржавају улазак БиХ у НАТО и то је наша стална позиција упркос свим догађајима на глобалној сцени и притисцима разних фактора“

– УЛАЗАК БиХ у НАТО је немогућ, пошто Република Српска неће подржати ту идеју, изјавио је агенцији РИА „Новости“ српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

„Српски народ, Република Српска, не подржавају улазак БиХ у НАТО и то је наша стална позиција упркос свим догађајима на глобалној сцени и притисцима разних фактора који се залажу за одлуку о придруживању НАТО савезу“, нагласио је Додик.

Он је истакао да народ Републике Српске има своју одлуку о овом питању и подсјетио да је, према одлуци Народне скупштине Републике Српске, улазак у НАТО немогућ.

„У најмању руку, ова процедура би морала да прође одређене кораке у парламенту, а сигуран сам да парламент неће усвојити такву одлуку. Самим тим наше присуство у НАТО савезу је апсолутно немогуће у будућности“, рекао је Додик.

Западне санкције које су уведене Русији због њене војне операције у Украјини првенствено погађају ЕУ, рекао је Додик.

„Русија је и даље наша партнерска земља упркос санкцијама које су уведене против ње и које имају негативне посљедице првенствено по оне који су их увели, другим ријечима по ЕУ“ рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар