Главно Федерација/БиХ

Додик: Русија жели да гради гасовод и буде присутна на простору Републике Српске

НАГЛАСИО ДА РУСИ ИМАЈУ ИНТЕРЕС ДА СВОЈЕ ЕНЕРГЕНТЕ ДОВЕДУ ДО ПОТРОШАЧА
  • Српски члан Предсједништва БиХ: „То некима не одговара. Познато је да Американци хоће да продају гас који се компримује из АмерикеМи овдје треба да изаберемо оно што је јефтиније и за нас дугорочно сигурније

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Русија жели да гради гасовод и буде присутна на простору Републике Српске.

Додик, који је јуче у Београду разговарао са руским премијером Дмитријем Медведовим, рекао је да Руси имају интерес да своје енергенте, у чему су веома богати, дистрибуирају широм свијета до потрошача за које сматрају да могу да буду њихови конзументи.

„У том погледу је њихов интерес јасан. Они желе да граде гасовод и желе да са становишта енергената буду присутни на овом простору“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је додао да то некима не одговара, те да је познато да Американци хоће да се продају гас који се компримује из Америке, али је то назвао односима великих који имају своје интересе.

„Ми овдје треба да изаберемо оно што је јефтиније и за нас дугорочно сигурније“, оцијенио је Додик.

Додик је истакао да је сусрет са руским премијером прошао у пријатељском разговору, као и да су причали о позицији Русије.

Према његовим ријечима, Русија се стабилизовала послије санкција, што је дефинитивно свима јасно, па и онима на западу.

„Али, Русија нема агресивну политику, ни на регионалном ни на било којем другом плану“, сматра Додик.

Додик је рекао да је Медведеву познато да у БиХ нема власти, као да су познати и разлози, прије свега, Акциони национални план.

Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић разговарали су јуче са руским премијером Дмитријем Медведовим који је у Београд стигао на прославу обиљежавања 75 година од ослобођења града.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар