Главно Странке

Додик: СНСД тражи да мандати припадају странкама јер ће то смањити политичку корупцију

НАГЛАСИО ДА ЋЕ ВЛАДА СРПСКЕ СТАНОВНИШТВУ ПОМАГАТИ ЦИЈЕЛИМ „НИЗОМ МЈЕРА“
  • Милорад ДОДИК: „У САД никада није прошла трећа партија, само двије, је ли то партократија или демократија? У БиХ, када се појави 105 политичких субјеката, онда је то за њих `диктатура Милорада Додика` или некога другог, што је неприхватљиво“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће најављено повећање плата и пензија за 10 одсто за мај помоћи социјално угроженом становништву у Републици Српској и да се свакодневно ради на томе да се помогне разним мјерама.

„Влада Републике Српске има низ мјера. Сваки дан све и једну иницијативу коју добијемо или чујемо да неко ради у окружењу или негдје у свијету – покушавамо да убацимо у наш модел, да видимо да ли може бити примјењив, да је социјално одговорна и стабилизацијска мјера, а не да је неки авантуризам“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Коментаришући податак да је трећина посланика у парламенту Републике Српске промијенила страначки дрес, Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да ће све то ријешити избори.

Он је напоменуо да је СНСД, као партија, упорно тражила да мандат припадне странци, што је сасвим нормално, јер странка и води изборе, те указао да је важно ко су појединци на изборним листама и прича око политичке корупције би се смањила када појединци на тај начин не би располагали мандатом.

Додик је навео да то раде и на западу и свугдје, те да тога можда код нас има мало више него што је уобичајено, јер смо друштво које се демократски конституише.

„Нећемо имати поново ситуацију да странке управљају мандатима, него ће то појединци. Не треба имати илузије да се и послије избора неће дешавати сличне ствари“, истакао је Додик.

Он је рекао да они који причају у БиХ како то треба долазе из САД гдје имају двије политичке партије, демократе и републиканце, док се за предстојеће изборе у БиХ укупно пријавило 105 политичких субјеката.

„У САД никада није прошла трећа партија, само двије, је ли то партократија или демократија? У БиХ, када се појави 105 политичких субјеката, онда је то за њих `диктатура Милорада Додика` или некога другог, што је неприхватљиво“, закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар