Главно Федерација/БиХ

Додик: Спреман сам да прихватим тужиоце из Америке, Европе, Хрватске и Србије

„ПОЛИЦАЈЦИ НЕ СМЕЈУ ДА СЕ ТУКУ – ЛИЧНО ЋУ ФИЗИЧКИ ДА БРАНИМ ПОЛИЦИЈУ“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да се људи на бањалучком тргу „окупљају без законског оквира“ и да је свијет обишла и слика „нападнутог полицајца“.

Он је за Прву телевизију рекао да се полиција не смије тући, јер се онда туче држава те да ће он „лично физички да брани полицију.“

Додик је, поводом дешавања у Бањалуци, рекао и да у почетку није реаговао, јер је сматрао да „не треба“.

„Ништа нисам рекао зато што сам обавијештен да је по налогу Тужилаштва наређено да се приведе господин (Давор) Драгичевић. Сматрам да ја као политичар не бих требало да реагујем“, казао је Додик.

Он је додао да на тргу у Бањалуци „није било никаквог хапшења, било је привођења“ те да је шокиран јер су „неки ту довели дјецу“.

Како је рекао, то је „стравична прича, изгубити члана породице и ја се слажем да се тај тужилац уклони с посла јер посао ради траљаво“.

„Спреман сам да прихватим тужиоце из Америке, Европе, Хрватске, Србије да се баве тиме“, рекао је он и додао да ће се истина знати „када то Тужилаштво ријеши“.

Према његовим ријечима, један дио медија има већ припремљену истину и да није чуо да је неко известио да се већ девет мјесеци организују скупови без дозволе.

„А полиција се није понашала како хоће, све су лажи и спекулације, никоме није поломљена рука, нико није хоспитализован“, рекао је он.

Упитан шта ће бити вечерас јер је најављен скуп у Бањалуци за 18 сати, Додик је рекао: „Демократија, шта ћемо“.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар