Главно Федерација/БиХ

Додик: Срба неће бити на сједницама Представничког дома до укидања „Инцковог закона“

„ПРОТИВ МЕНЕ ПОСТОЈИ ДЕВЕТ ПРИЈАВА ЗБОГ НЕГИРАЊА НАВОДНОГ ГЕНОЦИДА У СРЕБРЕНИЦИ“
  • Неће нико ићи од Срба и то је то. Постоји јасан политички став – господо, зовемо вас да разговарамо, промијените ово. Мени кажу: Шта је идеја? Шта овдје има бити идеја? У овој БиХ не можете имати идеја, ово је све спекулативно и засновано на неправу

СРПСКИ посланици неће учествовати у раду сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ коју је заказао предсједавајући овог дома Денис Звиздић за понедјељак 20. септембар, изјавио је у Сокоцу српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, јавио је РТРС.

Он је додао да ће тако остати све док се спорни закон који је наметнуо бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко не стави ван снаге.

Додик је додао да је у току „хајка на Србе“ и да он „има девет пријава због наводног негирања геноцида у Сребреници“.

– Неће нико ићи од Срба и то је то. Постоји јасан политички став – господо, зовемо вас да разговарамо, промијените ово. Мени кажу: Шта је идеја? Шта овдје има бити идеја? У овој БиХ не можете имати идеја, ово је све спекулативно и засновано на неправу – истакао је Додик.

Инцко је, након што је поднио оставку, 23. јула ове године донио је одлуку о измјенама Кривичног закона БиХ којима се, између осталог, кажњава свако негирање и порицање ратних злочина, злочина против човјечности као и геноцида.

Након што је бивши високи представник наметнуо допуне, Народна скупштина Републике Српске је 30. јула по хитном поступку усвојила Закон о непримјењивању одлуке високог представника и Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске.

Tада је одлучено и да српски политички представници у Предсједништву БиХ, Савјету министара и Парламентарној скупштини БиХ неће учествовати у раду и одлучивању ових тијела.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар