Главно Федерација/БиХ

Додик: Срби се и данас боре за свој идентитет, писмо и своју СПЦ

У БИЈЕЉИНИ УПОЗОРИО: ОПСТАЋЕМО АКО НАЦИОНАЛНЕ ВРИЈЕДНОСТИ ПРЕНЕСЕМО СВОЈОЈ ДЈЕЦИ
  • „Бијељина, као други по величини град у Републици Српској, заслужује сваку помоћ. нова градска администрација врло амбициозно је изашла са 17 пројеката које треба завршити у Семберији чију ће реализацију да подржи Влада Републике Српске“
  • У градском парку у Бијељини данас су откривене бисте четворици српских великана – Иви Андрићу, Николи Тесли, Михаилу Пупину и Јовану Дучићу

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик захвалио је свима који су иницирали и помогли постављање биста четворице српских великана у бијељинском Градском парку, те указао на значај очувања српског идентитета на овим просторима.

„Они су обиљежили једно вријеме, један идентитет“, рекао је Додик, који данас присуствује слави града Бијељина – Светом Пантелејмону.

Он је напоменуо да се Срби данас, као и кроз историју, боре за идентитет, писмо, језик, за вриједност СПЦ нападнуте у Црној Гори и другдје у региону.

„Боримо се да очувамо право на себе, за наше постојање на овим просторима и зато је важно на овакав начин славити великане наше историје јер ћемо побиједити само на један начин, а то је ако генерацијама које долазе успијемо пренијети те вриједности“, истакао је Додик.

Додик је захвалио свим дародавцима биста, Градској управи, али и академику Матији Бећковићу који је издвојио вријеме да присуствује слави града Бијељина.

Он је и у своје и у име Републике Српске захвалио свима који су имали снаге и воље да на овај начин помогну српски народ, те изразио увјерење да ће се на овом мјесту наћи још српских великана.

Додик је честитао славу града, те поновио да Бијељина, као други по величини град у Републици Српској, заслужује сваку помоћ.

„Наставићемо да радимо своје послове. Пре неколико дана овдје смо имали важан састанак. Овде ће бити много важних инвестиција“, поновио је Додик.      

Он је нагласио да је нова градска администрација врло амбициозно изашла са 17 пројеката које треба завршити у Семберији чију ће реализацију да подржи Влада Републике Српске – од пројекта заштите од поплава, изградње аутопута, преко изградње спортске дворане и нове зграде аутобуске станице, као и многих других пројеката.

„Сви пројекти биће реализовани, јер сада имамо неопходну хармонију између локалних и републичких власти у којој свако зна свој дио одговорности“, истакао је Додик.

У градском парку у Бијељини данас су откривене бисте четворици српских великана – Иви Андрићу, Николи Тесли, Михаилу Пупину и Јовану Дучићу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар