Главно Федерација/БиХ

Додик: Србија и Српска имаће идентичне законе о Дану српског јединства, слободе и националне заставе

ТАЈ ПРАЗНИК ЋЕ СЕ ОД НАРЕДНЕ ГОДИНЕ ОБИЉЕЖАВАТИ ЗАЈЕДНИЧКИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА
  • Мислим да је недолично да на челу ОБА буде (Османа Мехмедагић) човјек који скрива диплому. У Закону пише да то мора бити лице које има ВСС, а он то није доказао. Поставља се питање, ако није имао, како је могао да буде четири године и каква је ово земља у којој може тако да буде
[mks_separator style=“solid“ height=“1″

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће Република Српска и Србија донијети идентичне законе којима ће регулисати карактер Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Додик је рекао да ће празник на прави начин почети да се обиљежава идуће године кроз заједничке манифестације у Републици Српској и Србији

Због ситуације у којој се сви налазимо празник ћемо ове године обиљежити кроз низ пригодних манифестација, којима ћемо скренути пажњу на значај тог датума који до сада нисмо имали“, рекао је Додик новинарима у Српцу.

Влада Републике Српске у четвртак, 10. септембра, усвојила је закључак да се 15. септембар обиљежава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Додик је, иначе, оцијенио да је „недолично да на челу Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ буде човјек који скрива диплому, те да у вези са њим постоји много спекулација, што треба да се изведе на чистац“.

Коментаришући то што је у Тужилаштву БиХ формиран предмет на основу кривичне пријаве против директора ОБА БиХ Османа Мехмедагића, Додик је рекао да не зна о чему се ради, да је доста конфузије било у вези диплома, начина организације рада, злоупотреба које се односе на прислушкивање, али да завређује пажњу.

Он је додао да ту постоји много спекулација и да је једини начин да се то изведе на чистац.

„Мислим да је недолично да на челу те агенције стоји један такав човјек који скрива диплому. У Закону пише да то мора бити лице које има ВСС, а он то није доказао. Поставља се питање, ако није имао, како је могао да буде четири године и каква је ово земља у којој може тако да буде“, рекао је Додик новинарима у Модричи.

У Тужилаштву БиХ формиран је предмет на основу кривичне пријаве против директора Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ Османа Мехмедагића коју је доставила група запослених у тој агенцији, потврђено је за РТРС у том тужилаштву.

„Тужилаштво БиХ је примило пријаву. Формиран је предмет који је дат у рад поступајућем тужиоцу. У току су провјере навода из пријаве“, наводи се у одговору из Тужилаштва БиХ.

Мехмедагића оптужују за стварање параобавјештајног центра у корист СДА, а у пријави се детаљно описује присна веза Мехмедагића и предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца.

Неки од навода из пријаве су изазивање националне и вјерске мржње, неовлаштено прислушкивање, све у сврху дискредитације политичких противника СДА, преноси РТРС.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар