Главно Странке

Додик: Српска ће сама изградити нову термоелектрану у Угљевику

„ИЗА МЕНЕ ОСТАЈЕ СТАБИЛНА И СИГУРНА РЕПУБЛИКА СРПСКА ОЧУВАНА ЗА СВОЈЕ ЉУДЕ“
  • Милорад ДОДИК: „У Русији сам направио аранжман који изузима од приватних руских инвеститора инвестицију у Угљевику и вратио сам је у надлежност Републике Срске која ће градити термоелектрану Угљевик-2 која ће остати национално и народно богатство”
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Угљевик је одлучио да буде са људима који раде за Републику Српску и који сматрају да су одговорни свом народу, а не неким странцима
  • Војин МИТРОВИЋ: Алтернатива би да у Сарајеву прода свој народ. Немојте 2. октобра продати своје животе и судбину у нареде четири године. Они који их плаћају су они који су бомбардовали Републику Српску и Србију, а само издајници узимају паре од непријатеља

МИЛОРАД Додик, кандидат СНСД за предсједника Републике Српске, најавио је на централној трибини у Угљевику да ће Српска сама изградити нову термоелектрану у овом мјесту.

„Сад кад сам боравио у Русији, направио сам аранжман, изузео сам од приватних руских инвеститора инвестицију у Угљевику и вратио у надлежност Републике Срске која ће градити термоелектрану Угљевик-2 која ће остати национално и народно богатство”, рекао је Додик.

Он је додао да ће већ ове недјеље бити завршен уговорни однос и да ће се градити термоелектрана најсавременије технологије, док ће садашња наставити да ради, тако да ће Угљевик имати дупли капацитет који омогућава развој локалне заједнице.

„На крају овог мог мандата и почетку сљедећег, могу да кажем да иза мене остаје стабилна и сигурна Република Српска, очувана у миру за људе који у њој живе и која сваки дан има веће ресурсе”, оцијенио је Додик.

Кандидат СНСД-а за члана Предсједништва Жељка Цвијановић рекла је да је изборна побједа заслужена претходним радом и да је Угљевик одлучио да буде са људима који раде за Републику Српску и који сматрају да су одговорни свом народу, а не неким странцима.

„Озбиљна и стабилна политика чува стабилном нашу Републику Српску. Ништа није важније од наше стабилности, а то је гаранција да ћемо чувати наше институције, оне ће чувати наше надлежности и грађане и сви заједно онда имамо извјесну будућност. Од снаге СНСД-а и наше коалиције зависиће снага наше Републике”, поручила је Цвијановићева.

Она је рекла да је поносна на власт СНСД-а јер је успјела да одговори великим изазовима и да гради и развија Српску, а да је напоноснија зато што су имали храбрости да мисле и да кажу оно што мисле, за разлику од других који се на изборима нуде, а нити мисле својом главом нити смију да говоре својим устима и нису одговорни свом народу, него страним центрима.

Посебно је, каже, поносна на мјеру подршке за вјештачку оплодњу захваљујући чему је у Републици Српској до сада рођено 1.600 беба.

„Наша Република је наша и остаће наша, о нашој Републици одлучујемо ми”, закључила је Цвијановићева

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину из Изборне јединице шест Милутин Тасовац рекао је на скупу да је побједа СНСД-а на изборима гаранција да ће Република Српска опстати и остати, јер је ова државотворна странка изнијела терет кроз тешка времена.

„Српски народ никога не мрзи, али никоме неће ни бити слуга. Нећемо унитарну БиХ, градићемо и развијати своју Републику Српску, а нисмо у томе усамљени, имамо подршку братске Србије”, рекао је Тасовац.

Он је најавио да се Угљевик придружује апсолутној изборној побједи СНСД-а, Додика за предсједника Републике и Цвијановићеве за српског члана Предсједништва.

Кандидат за Представнички дом Парламентарне скупштине из Изборне јединице два Недељко Ћорић рекао је на централној трибини у Угљевику да су Срби своју слободу скупо платили у рату, али зато је данас живе, његују и чувају као и своју Републику Српску, за коју је рекао да је сваким даном све јача, сигурнија, стабилнија и у сваком смислу независнија и може да одговори у пуном капацитету на све захтјеве својих грађана.

„Прије доласка на власт СНСД-а, за вријеме ових који се данас нуде као боља будућност, у Републици Српској је владала општа нестабилност и бандитизам, са СНСД-ом Српска иде сваким даном корак напријед јер има људе који знају да управљају Српском. Нема на Балкану бољег политичког тандема од Додика и Цвијановићеве”, поручио је Ћорић.

Носилац листе СНСД за Народну скупштину из Изборне јединице шест Војин Митровић поручио је да грађани 2. октобра гласају за СНСД, Додика и Цвијановићеву, за будућност своје дјеце и Републике Српске, насупрот онима који раде на урушавању Српске, за унитарну БиХ.

„Алтернатива би у Сарајеву да прода свој народ, немојте 2. октобра продати своје животе и судбину у нареде четири године. Они који их плаћају су они који су бомбардовали Републику Српску и Србију , а само издајници узимају паре од непријатеља”, истакао је Митровић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар