Главно Федерација/БиХ

Додик: Српска се добро носи са изазовима глобалне кризе

ПОЗДРАВИО ПОТПИСИВАЊЕ ТЕМЕЉНОГ УГОВОРА ИЗМЕЂУ ЦРНЕ ГОРЕ И СПЦ
  • Милорад ДОДИК: «Повећање плата и пензија ублажило је удар инфлације, а у септембру слиједи нови талас повећања плата у јавном сектору које ће, вјерујем, пратити и реални сектор. Млади и припадници борачких категорија у септембру ће добити још по 100 КМ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поздравио је потписивање Темељног уговора, који су данас потписале држава Црна Гора и СПЦ.

– Тиме је Црква која окупља највећи број вјерника у Црној Гори доведена у равноправан положај са другим црквама и вјерским заједницама – написао је Додик на Твитеру.

Истакао је да вјерује да су политике подјела у Црној Гори остале у прошлости и да је пред Црном Гором пут просперитета и напретка.

Додик је изјавио Срни да Република Српска, упркос бројним изазовима усљед глобалне кризе која је захватила цијели свијет, задржава виталност у свим параметрима.

«Повећање плата и пензија ублажило је удар инфлације, а у септембру слиједи нови талас повећања плата у јавном сектору које ће, вјерујем, пратити и реални сектор“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је помоћ младима, који ће у септембру добити још по 100 КМ, и борачким категоријама учинила да грађани лакше превазиђу изазове који су настали на тржишту роба.

«Све буџетске обавезе се измирују, па се може констатовати да се Република Српска успјешно носи са проблемима глобалне кризе. Ако се томе дода и смањење броја незапослених, онда можемо рећи да Република Српска добро стоји“, истакао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар