Главно Федерација/БиХ

Додик: Суша је тешко погодила пољопривреду – даћемо хитан одговор

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ДОБРО ШТО ЈЕ БИО ИЗГРАЂЕН ВОДОКАНАЛ ДАШНИЦА КОЈИ ЈЕ СПОЈИО САВУ И ДРИНУ
  • Са пољопривредницима у у Доњем Црњелову, у Семберији: „Не смијемо дозволити да људи због те штете не буду способни за сљедећу сјетву“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће се Република Српска наредних дана бавити одговором на сушу која је десетковала пољопривредну производњу.

„Предстоји нам да дамо хитан одговор на сушу која је очигледно десетковала пољопривредну производњу – кукуруза, воћа и других култура. Бавићемо се тиме наредних дана“, рекао је Додик новинарима у Доњем Црњелову.

Додик је истакао да је видљиво да је штета већ огромна:

„Не смијемо дозволити да људи због те штете не буду способни за сљедећу сјетву тако да ћемо разговарати овдје с људима и о тој теми“, навео је Додик.

Он је указао на улагања Владе Српске на подручју Семберије и цијеле Републике Српске.

Навео је да је посјетио ово село вриједних домаћина, који су све што имају стекли у пољопривреди, радећи на том тешком послу, и који су из генерације у генерацију градили имања.

Он је додао да је Република Српска присутна овдје и да ће наставити да рјешава све друге инфраструктурне проблеме који су овдје на дневном реду.

„Чињеница је да смо приступили изградњи система наводњавања рјешава за ове пољопривредне произвођаче једно од најтежих питања овог времена, а то је како обезбиједити наводњавање“, рекао је Додик.

Он је истакао да је на овом простору тиме обухваћено 6.000 хектара.

„Да би то било могуће морали смо прије 10-20 година да изградимо канал Дашница од Дрине до Саве, а вода која се захвата користи се за наводњавање.

Драго ми је што је то успјело, ово је први простор гдје смо тако масовно приступили рјешавању система водоснабдијевања. То је већ показало добре резултате и ми ћемо то наставити овдје да радимо“, нагласио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар