Главно Федерација/БиХ

Додик: У СДС и ПДП немамо озбиљног саговорника за озбиљне националне теме

СДС У ДОБОЈУ НИЈЕ ОСВОЈИЛА НИ ЈЕДНО ОДБОРНИЧКО МЈЕСТО, ШТО ЈЕ ЗА ЊУ КАТАСТРОФА

Милорад Додик у Требињу (Фото: Дубравка Чоловић/РАС Србија)

  • Указао да је 2006. године СНСД, односно он, увео забрану објављивања одлука високог представника и да није тачно оно што су они горили све вријеме: „Али, они су хтјели да изнесу лажи и да нестану. То је манир управо таквих који политичку лаж сматрају врхунским достигнућем своје политике, а онда оду и нестану, па им не можете рећи да лажу
  • СДС је пао на минималну политичку подршку, што се видјело и на локалним изборима. А у наредном периоду је чека даља ерозија. СДС је у периоду стварања Републике Српске имала изразито национално обојену политику стварања националне државе, док је читава структура ПДП укључена у британске и друге обавјештајне изворе и на тај начин и функционише“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да у СДС-у и ПДП-у нема озбиљног саговорника за озбиљне националне теме и да им је манир да политичку лаж сматрају врхунским достигнућем своје политике, а онда оду.

Коментаришући јучерашње напуштање посебне сједнице Скупштине од стране опозиционих посланика и негласање о закључцима о оцјени рада високог представника, Додик је рекао да они имају своју неку политику и да СДС никада званично није тражила сједницу парламента на којој би се расправљало о одласку високог представника.

Ми смо покушали да изградимо политику јединства. Јавност је могла да примијети да у свом уводном излагању нисам поменуо никакве разлике, а они су кренули са тим. Чак су говорили и неистине“, рекао је Додик новинарима у Требињу.

Рекао је и да је 2006. године СНСД, односно он, увео забрану објављивања одлука високог представника и да није тачно оно што су они горили све вријеме.

Али, они су хтјели да изнесу лажи и да нестану. То је манир управо таквих који политичку лаж сматрају врхунским достигнућем своје политике, а онда оду и нестану, па им не можете рећи да лажу“, истакао је Додик.

То је погрешно, сматра, јер то говори да је СДС пао на минималну политичку подршку, што се, како је навео, видјело и на локалним изборима.

Оно што ће им се десити у наредном периоду је још даља ерозија. То је примјер у коме је СДС жртвовао своју политику да би подржао анти-СДС политику ПДП-а, а те двије политике никада нису биле спојиве“, сматра Додик.

Напоменуо је да је СДС у неком периоду стварања Републике Српске имала изразито национално обојену политику стварања националне државе, док је, како је навео, читава структура ПДП-а укључена у британске и друге обавјештајне изворе и на тај начин и функционише.

Према његовим ријечима, с таквом партијом са повезао СДС који је изгубио своју моћ.

Не знам колико их има овдје, али у другим срединама, на примјер у Добоју, нису успјели да добију ниједно одборнично мјесто, што је катастрофа за једну такву политичку партију. То је њихов избор, ми ћемо наставити са политикама које је Скупштина доминанто усвајала“, рекао је Додик.

Додао је да су они изабрали политику сукоба, политику дизања тензија на бази непровјерених информација и лажи, на бази неколико билборда или нечега што нађу у Бањалуци.

То им је сва политика на коју могу да претендују. То је њихов избор, у њима нема озбиљног саговорника за озбиљне националне теме, а то је тема националне државе“, закључио је Додик.

Народна скупштина усвојила је јуче закључке у вези са оцјеном рада високог представника, примјеном Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ у периоду разговора о именовању новог високог представника. Усвојена је и информација о примјени Анекса 10 Дејтонског мировног споразума.

Народна скупштина сматра да је вријеме да БиХ са своја два ентитета и три конститутивна народа преузме одговорност за властити развој у складу са Дејтонским споразумом и међународним правом, а ако то не буде на дневном реду у скорије вријеме, да треба покренути разговоре о мирном разлазу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар