Главно Федерација/БиХ

Додик упознао амбасадоре Квинте са ставовима званичника РС о Уставном суду БиХ

СРНА: У ЗГРАДУ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ДОШЛИ НА ПОЗИВ ЊЕГОВОГ СРПСКОГ ЧЛАНА

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упознао је амбасадоре земаља Квинте са ставовима званичника Републике Српске након одлуке Уставног суда БиХ у вези са Законом о пољопривредном земљишту Српске.

Према сазнањима новинаске агенције Срна, амбасадори САД, Велике Британије, Француске, Њемачке и Италије дошли су на састанак у зграду Предсједништва БиХ на позив српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Додик им је пренио закључке са јучерашњег састанка званичника Републике Српске, односно да представници у заједничким институцијама БиХ обустављају рад на одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док не буде усвојен закон о Уставном суду БиХ у чијем саставу не би било страних судија, те да ће та одлука бити потврђена на посебној сједници парламента Народне скупштине Републике Српске, која ће бити одржана у понедјељак, 17. фебруара.

Он је појаснио да је овај закључак услиједио након одлуке Уставног суда БиХ да је члан 53 Закона о пољопривредном земљишту Српске, којим је прописано да пољопривредно земљиште које је јавно добро, односно државно власништво, по сили закона постаје власништво и посјед Српске у супротности са Уставом БиХ, односно да је Уставни суд утврдио да је ријеч о искључивој надлежности БиХ у регулисању питања државне имовине

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар