Главно РС и матица

Додик уручио патријарху Порфирију Орден Републике Српске на ленти

ОРДЕН ЧАСТИ СА ЗЛАТНИМ ЗРАЦИМА ДОБИЛА СВЈЕТСКИ ПРИЗНАТИ ЕНДОКРИНОЛОГ СВЕТЛАНА ВУЈОВИЋ
  • Патријарх: Орден који сам ја добио, знам да нисам заслужио, али га видим као вашу вјерност, вјерност ваших сарадника и све браће и сестара из Српске према својој цркви, православној вери, према предању отаца

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик уручио је вечерас Орден Републике Српске на ленти Његовој светости патријарху српском Порфирију, а Орден части са златним зрацима познатом српском и свјетском ендокринологу докторки Светлани Вујовић.

Орден патријарху Порфирију додијељен је за пастирску бригу и љубав према Републици Српској и нарочите заслуге у развијању, умножавању и учвршћивању духовне и световне вјере православне, пружајући несебичну подршку свом народу гдје год се налази и у каквим год животним, околностима и искушењима био.

Орден части са златним зрацима добиле је Светлана Вујовић, начелник Кабинета за ендокринологију Клиничког центра Србије, предсједник Српског удружења за ендокринологију и члан међународног борда за ендокринологију, за знање, пожртвованост и спремност за помоћ свима и свуда и за нарочите подвиге.

Захваљујући на одликовању, патријарх Порфирије је рекао да то признање разумије као израз вјерности и љубави српског народа из Српске према Србији, онима који живе у Србији, браћи и сестрама, јер су сви једна породица.

– С друге стране, орден који сам ја добио, знам да нисам заслужио, али га видим као вашу вјерност, вјерност ваших сарадника и све браће и сестара из Српске према својој цркви, православној вери, према предању отаца – рекао је он.

И из тог разлога, патријарх је истакао да овај орден не припада само њему, него епископима и свештеницима из Српске и БиХ, који су тамо присутни у име читавог Сабора СПЦ.

Докторка Светлана Вујовић је захвалила на признању, тедодала да ће се борити на свим нивоима и да има идеје које иду 20 година унапријед о томе како да се роди више беба, тако да је у Српској много беба захваљуући њеним идејама.

– Не бих да будем горда, али мозак и Божја промисао су ми то дали. Да нас има више, то је најјаче оружје у борби – истакла је она.

Она је рекла да је захваљујући предсједнику Србије Александру Вучићу створен Национални центар у Београду, у оквиру Клиничког центра, за инфертилитет који помаже том путу, као и да људи живе квалитетно и да се не дешавају бројне болести

Пријему су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједници парламената Србије и Српске Ненад Стевандић и Владимир Орлић, премијер Српске Радован Вишковић, Његова светост патријарх српски Порфирије, те посланици, министри у владама двије републике, посланици и други.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар