Главно Федерација/БиХ

Додик: Звиздићево залагање у САД за улазак БиХ у НАТО – то је само његов став и жеља

НАСТУПИ ПОПУТ ЗВИЗДИЋЕВОГ У ВАШИНГТОНУ УРУШАВАЈУ ИНТЕГРИТЕТ БиХ У СВИЈЕТУ
  • „Да ли и Шаровић, Мектић и Црнадак мисле да је неусвајање годишњег националног програма за чланство у НАТО највећи проблем или то што СДА не прихвата изборне резултате?“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Денис Звиздић, иако је незаконито на челу више институција у БиХ, није задужен за креирање спољне политике БиХ, па се његов излет у САД и наступ који је тамо имао могу третирати као лични чин.

„Ако није његов лични чин, онда би српски кадар у Савјету министара /у техничком мандату/ могао да одговори – чије ставове Звиздић заступа у САД? Да ли /Мирко/ Шаровић, /Драган/ Мектић и /Игор/ Црнадак мисле да је неусвајање годишњег националног програма за чланство у НАТО највећи проблем или то што СДА не прихвата изборне резултате?“, упитао је Додик.

Он је истакао да је Звиздићево инсистирање на НАТО интеграцијама супротно вољи народа у БиХ и може се сматрати само његовом жељом.

„Иступи, попут овог Звиздићевог урушавају мрвице интегритета које БиХ има код других држава“, нагласио је Додик.

Звиздић, који је истовремено предсједавајући Савјета министара у техничком мандату и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, позвао је на састанку са специјалним изаслаником за западни Балкан у Стејт сепартменту Метјуом Палмером, на појачано присуство америчких званичника у БиХ, те се заложио за интеграције БиХ у НАТО.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар