Главно Скупштина РС

Додиков вето на пет одлука Предсједништва БиХ без двотрећинске подршке

ОПОЗИЦИОНИ ПОСЛАНИЦИ УНАПРИЈЕД НАЈАВИЛИ ДА ЋЕ ГЛАСАТИ ПРОТИВ
  • Веома штетном по виталне интересе Српске Додик је прогласио одлуку о одобравању закључивања меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ и ОЕБС-а у БиХ

ПОСЛАНИЦИ Народне скупштине Републике Српске нису данас подржали вето који је уложио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на пет одлука Предсједништва БиХ којима је прегласан.

За потврђивање вета била је неопходна је двотрећинска већина у Народној Скупштини односно 56 гласова за, којих није било

Веома штетном по виталне интересе Српске Додик је прогласио одлуку о одобравању закључивања меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ и ОЕБС-а у БиХ.

Додик је веома штетном по виталне интересе Српске прогласио и одлуку о одобравању закључивања меморандума о разумијевању у вези са изборном сарадњом између ЦИК-а БиХ и Државне изборне канцеларије Мађарске.

Српски члан Предсједништва БиХ је као веома штетну по виталне интересе Српске прогласио одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању о учењу и подучавању, као и одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању трендова у знању математике и природних наука.

Потпредсједник НСРС Денис Шулић закључио је рад посебне сједнице НСРС коју је затражио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик због одлука Предсједништва БиХ усвојених без консензуса.

Посланици опозиције раније су најављивали да ће бити против вета који је уложио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на пет одлука Предсједништва БиХ којима је прегласан.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар