Главно Федерација/БиХ

Додику пријетио мушкарац поријеклом из БиХ који живи у Њемачкој

МОЖЕ БИТИ ОПТУЖЕН ЗА ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ У ПОКУШАЈУ – ОДАО ГА ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ
  • Милорад ДОДИК рекао да се варају сви који мисле да је наиван и да не схвата шта се све ради на почетку његовог мандата и поручио да га пријетње не могу поколебати да настави да штити интересе српског народа који га је изабрао. Нагласио је да он у Сарајеву не партиципира, већ је изабрани српски члан Предсједништва БиХ

ТУЖИЛАШТВО БиХ ће случај пријетње Милораду Додику, предсједавајућем Предсједништва БиХ, и његовим сарадницима највјероватније окарактерисати као терористички акт, а мушкарац који стоји иза тог чина идентификован је захваљујући сарадњи бх. полицијских агенција и њихових колега из Њемачке.

„Ријеч је о мушкарцу поријеклом из БиХ, али већ дуже вријеме живи у Њемачкој. Откривен је веома брзо након пријетње захваљујући броју телефона са којег је звао. Ако га не ухапси њемачка полиција, та судбина га чека када се врати у БиХ“, открио је извор Независним новинама.

Из Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у четвртак навече су саопштили да су, чим им је пријетња пријављена, предузели потребне мјере и радње, те утврдили идентитет лица које је пријетило Додику и члановима његовог кабинета.

„О томе је Тужилаштву Босне и Херцеговине достављен одговарајући извјештај“, рекли су из Тужилаштва БиХ.

Додик је, подсјетимо, раније рекао да се варају сви који мисле да је наиван и да не схвата шта се све ради на почетку његовог мандата и поручио да га пријетње не могу поколебати да настави да штити интересе српског народа који га је изабрао. Нагласио је да он у Сарајеву не партиципира, већ је изабрани српски члан Предсједништва БиХ.

„Не желим никоме да будем покретна мета. Једина полиција којој вјерујем јесте полиција РС“, поручио је Додик, додајући да неће одустати од тога да га чува полиција РС јер, како истиче, неће да буде глинени голуб.

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић осудили су у петак пријетње упућене Додику.

„Нико не може оправдати пријетње у овој земљи. Органи су ти који то треба да раде, треба да сакционишу. Доста је више пријетњи, али таква ситуација нас не води никуда“, рекао је Комшић.

Џаферовић је такође позвао надлежне институције да санкционишу особе које стоје иза пријетњи Додику.

„Осуђујем сваку врсту пријетње, то треба да буде предмет брзе истраге, да се утврди ко је или ко су ти који су пријетили. Добили смо вијест да је идентифицирана особа или телефон, са којег је то урађено. Институције треба да раде свој посао“, поручио је Џаферовић.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Prijetnja-Dodiku-teroristicki-akt/510900

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар