Главно РС и матица

Дрецун: Вучић је Макрону представио оквир за Косово са којим се он очигледно сложио

„БЕОГРАД ТРЕБА ДА ЗАСТУПА СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ У РЕЛАЦИЈИ ВАШИНГТОН-ПАРИЗ-БЕРЛИН“

ПРЕДСЈЕДНИК  скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оцијенио је да је за Београд добро то што се данашњи дијалог у Бриселу наставља у проширеном саставу приштинске делагације.

„Ми морамо да имамо предвидивог сарадника на другој страни а то не може ако (Хашим) Тачи договори једно а онда други то не поштују. Морају сви да преузму одговорност за оно што се договори. Очигледно да Тачи нема довољно капацитета да изнесе договорено“, рекао је Дрецун за РТС.

Говорећи о јучерашњем састанаку предсједника Србије и Француске, Александра Вучића и Емануела Макрона, он је казао да Макрон постаје важан фактор, уз њемачку канцеларку Ангелу Меркел, као и да Београд треба да заступа своје интересе управо на релацији Вашингтон–Париз–Берлин.

Дрецун је казао и да је очигледно да је Вучић француском предсједнику представио оквир за рјешење питања Косова, са којим се он „очигледно сложио“.

„Француска је схватила да је оваква ситуација неодржива. За нас је добро ако Француска и Немачка желе да прихвате ситуацију да ми ово нећемо да прихватимо, да нећемо признати Косово“, навео је он.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар