Главно РС и матица

Два млада Албанца пуцала на 9 српских дјевојака и младића на Грачаничком језеру

НАПАДНУТИ ИСПИТИВАНИ 5 САТИ, ПОСТУПАК ПРОТИВ ГОРАНЦА-ПОЛИЦАЈЦА КОЈИ ЈЕ СРБЕ ЗАШТИТИО
  • Марко ПЕТКОВИЋ из Лапљег Села: Два младића су нас непрестано посматрала и више пута пролазила мотором поред. Зауставили су се на неколико метара од нас. Пријатељ који је био са нама је по националности Горанац, ради у полицији и говори албански језик. Пришао је до њих и замолио их да напусте место. Померили су се са тог места и зауставили недалеко од наших аутомобила и један од њих је почео да пуца из пиштоља на нас. Од метака нас је заштитио кровни део каросерије аутомобила. Пријатељ полицајац је узвратио паљбу када су нападачи кренули да беже према селу Мрамор“

ГРУПА од деветоро српских девојака и младића била је јуче поподне у средишту инцидента на Грачаничком језеру, када су у њиховом правцу запуцала двојица албанских младића на моторима, које је затим у размјени оружане паљбе ранио полицајац који се ту случајно нашао, преноси Косово онлајн позивајући се на изјаве очевидаца.

Косовска полиција је јуче објавила да су поподне код Грачаничког језера из ватреног оружја рањене двије особе, а затим се редакцији Косово онлајн јавило неколико очевидаца овог догађаја.

Марко Петковић из Лапљег Села, који је био на језеру са групом пријатеља поводом прославе 1. маја, испричао је за овај портал да су их два младића непрестано посматрала и више пута пролазила мотором поред њих.

„Зауставили су се на неколико метара од нас. Пријатељ који је био са нама је по националности Горанац, ради у полицији и говори албански језик. Пришао је до њих и замолио их да напусте место јер је ситуација била непријатна. Померили су се са тог места и зауставили недалеко од наших аутомобила и један од њих је почео да пуца из пиштоља на нас. Један од другова је повикао да се спустимо према земљи и од метака нас је заштитио кровни део каросерије аутомобила. Пријатељ полицајац је узвратио паљбу када су нападачи кренули да беже према селу Мрамор“, рекао је Петковић.

Након пуцњаве су позвали полицију, која је према ријечима Петковића дошла послије 40 минута уз образложење да нису могли да их нађу и лоцирају.

„Полиција је дошла до рањених нападача, а за нас су имали изговор да нису могли да нас пронађу. Полицијац из полицијске станице у Грачаници, иначе српске националности, био је веома непријатан према нама док нас је испитивао. Након тога су дошли полицајци из Приштине албанске националности који су били пријатни и нудили су нам храну, воду и сваку врсту помоћи“, казао је Петковић.

Бојан Рајковић, један од родитеља чија су дјеца била јуче на језеру, казао је да би цијела ситуација измакла контроли са озбиљним посљедицама да није било њиховог пријатеља полицајца који је савјесно реаговао како би их заштитио.

„Срећа, заједно у друштву се налазио полицајац који је са њима био на излету. Он је узвратио паљбом на нападаче и том приликом их је ранио како би заштитио децу. Полиција је децу испитивала у Приштини више од пет сати. У овом поступку су младићи и девојке сведоци, а случај се води против полицајца. То ми није јасно“, казао је Рајковић.

Према његовим ријечима, младићи и девојке су током разговора са полицајцима сазнали да је младић који је пуцао на њих добро познат полицији по инцидентима.

Портпарол полиције Агрон Боровци казао је за РТК2 да је полиција покренула истрагу како би разјаснила све околности овог инцидента као и да особе које су задобиле прострjелне ране имају 23 и 28 година, а један полицајац се сумњичи да је пуцао на њих из ватреног оружја.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар