Главно Федерација/БиХ

Џаферовић: Ако Додик настави овако – међународна заједница мора оштрије реаговати

ИЗЈАВИО ДА СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ „РАДИ НА БЛОКАДИ (ТЕ) ИНСТИТУЦИЈЕ“
  • „Правосуђе БиХ мора радити свој посао. У неком реду потеза, мислим да су у првом реду институције земље и оне требају дати одговор“

ЧЛАН Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да је данас Предсједништво разговарало о бројним темама, те да је једна од важнијих био уговор с Исламском заједницом, али да је питање потписа остављено за наредне сједнице.

Џаферовић је оцијенио да, упркос својих активности на сједницама, српски члан Предсједништва Милорад Додик „очигледно и даље ради на блокади институције“, те да је показао, како је рекао, и „одређене промјене у понашању“.

„Неке тачке за које је јако заинтересован пристао је да не буду на дневном реду, те је рекао да је боље да не буду ту сада ако ће пропасти“, рекао је Џаферовић новинарима.

Он је нагласио да, уколико Додик настави са праксом какву је до сада примјењивао, међународна заједница мора оштрије реаговати.

„Имао сам контакте са међународном заједницом. Уколико Додик настави са овом праксом, онда ће морати доћи до њихове снажније реакције. У оваквим ситуацијама они имају мандат да помогну БиХ“, сматра Џаферовић.

Ипак, Џаферовић истиче да би правосудне институције прије свега требале урадити свој посао.

„Правосуђе мора радити свој посао. У неком реду потеза, мислим да су у првом реду институције земље и оне требају дати одговор“, рекао је члан Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар