Главно Федерација/БиХ

Џаферовић и Комшићеви сарадници `плакали` пред амбасадорима `квитне` и Затлером

УБЈЕЂИВАЛИ ИХ ДА СУ СТРАНЕ СУДИЈЕ У УС БиХ ЗАШТИТА СУВЕРЕНИТЕТА И ИНТЕГРИТЕТА БиХ

ЧЛАН Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да сва рјешења у БиХ морају бити плод дијалога, искључиво у оквиру Устава БиХ и европских стандарда, а не покушаја доминације или ултимативног наметања било чије политике.

Џаферовић и чланови кабинета предсједавајућег Предсједништва Жељка Комшића данас су у Сарајеву разговарали са амбасадорима земаља чланица Квинте и шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Затлером о спровођењу недавне одлуке Уставног суда БиХ.

„Тема разговора била је и криза изазвана блокадом институција БиХ од представника политичких странака из Републике Српске“, саопштено је из Предсједништва БиХ.

У саопштењу се истиче да је амбасадорима пренесен, како је наведено, одлучан став двојице чланова Предсједништва БиХ и њихово чврсто опредјељење за стриктно поштовање Дејтонског мировног споразума, Устава БиХ и одлука Уставног суда БиХ.

„Истакнута је улога Уставног суда БиХ и страних судија у њему, као механизма заштите Устава БиХ, суверенитета и територијалног интегритета БиХ“, саопштено је.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар