Главно Свијет

ЕУ донијела политичку одлуку о санкцијама против Русије због недоказаног „тровања наваљног“

КО ЋЕ СВЕ БИТИ НА УДАРУ – ПРЕПУСТИЛЕ СВОЈИМ АМБАСАДОРИМА У БРИСЕЛУ
  • Европска унија се већ суочила са правним проблемом одсуства осумњичених док је покушавала да наметне санкције одређеним појединцима и организацијама из Русије у вези са инцидентом са Наваљним. Зато разматра могућност стварања одвојеног механизма, у оквиру којег ће бити уведене санкције против неколико (девет?) руских званичника због противљења „транспарентној истрази инцидента са Наваљним

МИНИСТРИ спољних послова 27 држава чланица ЕУ донијели су политичку одлуку о увођењу санкција физичким и(ли) правним лицима из Русије која су одговорна за тровање руског блогера Алексеја Наваљног.

Овај министарски састанак је одржану Луксембургу.

Списак физичких и правних лица против којих се уводе санкције није разматран.

Доношење политичке одлуке потврдио је шеф финске дипломатије Пека Хаависто.

Један од учесника састанка објаснио је:

„Амбасадори ЕУ радиће на том списку наредних дана у Бриселу, почев од сриједе“.

Европска унија се већ суочила са правним проблемом одсуства осумњичених док је покушавала да наметне санкције одређеним појединцима и организацијама из Русије у вези са инцидентом са Наваљним.

Зато разматра могућност стварања одвојеног механизма, у оквиру којег ће бити уведене санкције против неколико (девет?) руских званичника због противљења „транспарентној истрази инцидента са Наваљним.

Европска унија је већ – у вези са случајем тровања Сергеја и Јулије Скрипаљ – продужила до 16. октобра 2021. године антируске санкције „усмјерене на борбу против употребе и ширења хемијског оружја“.

Те санкције укључују забрану уласка у ЕУ за физичка и правна лица, као и замрзавање њихове имовине.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар