Главно РС и матица

Филијала приштинске амбасаде САД: Русија покушава да спријечи споразум Србије и Косова

МАРИЈА ЗАХАРОВА ПРЕТХОДНО ОБЈАВИЛА ФОТО СА НАТПИСОМ „КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“

Марија Захарова

  • Портпаролка МИП Русије: „Сваки покушај убрзања такозване коначне нормализације односа Београда и Приштине и арбитрарни рок да се то постигне сматрамо деструктивним

ШИПТАРСКА приштинска дипломатија, која је потчињена филијала америчке амбасаде, саопштила је да Русија покушава да спријечи споразум Београда и Приштине.

Оцијенила је да се Русија меша у питања региона са лошим намерама и да је од почетка дијалога Косова и Србије својим дјеловањем увијек покушавала да спријечи постизање споразума.

Реагујући на изјаву портпаролке руског Министарства иностраних послова, Марије Захарове, навела је да то није први пут да се Русија мијеша у питања региона са лошим намјерама.

Захарова је објавила фотографију са натписом „Косово је Србија“ и додала да је покушај убрзавања нормализације односа Приштине и Београда деструктиван.

„Сваки покушај убрзања такозване коначне нормализације односа Београда и Приштине и арбитрарни рок да се то постигне сматрамо деструктивним. Важније је координирати изводљив план који ће такође бити прихваћен у јавности“, написала је Захарова на Твитеру.

Захарова је прокоментарисала и ситуацију на Косову након избора 14. фебруара, нагласивши да Русију забрињава радикална реторика коју су косовски Албанци користили после побједе Самоопредјељења и очигледно очекује реакцију Запада на те провокације.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар