Главно Странке

Говедарица: Недвосмислен одговор на понуду СНСД даћемо 31. марта

УСКОРО ТРЕБА ДА БУДУ ПОЗНАТА ИМЕНА КАНДИДАТА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СДС

ВУКОТА Говедарица, предсједник СДС, изјавио је да ће та странка у недјељу, 31. марта, одговорити на понуду СНСД о учешћу у власти на нивоу БиХ, истичући да тај одговор неће бити двосмислен.

Говедарица каже да ће о тој понуди СНСД бити одлучено у недјељу на сједници Главног одбора СДС.

Он је навео да је на недавно одржаном састанку са СНСД-ом разговарано о стратешким политикама Републике Српске у институцијама БиХ.

„Ова врста разговора треба свим политичким партијама, да видимо како Република Српска може да иде, али је јасно – ако говоримо о српском јединству – да та прича не смије да има позадину разноразних политичких трикова. Ако имамо трикове, јединство не можемо имати и отворићемо простор једноумљу“, навео је Говедарица.

Говедарица је подсјетио да је њему лично понуђено једно министарство у Савјету министара.

„Нисам одушевљен том идејом“, рекао је Говедарица, истичући да, ако би СДС и СНСД били у партнерском односу на нивоу БиХ, онда то треба да буде равноправан однос у којем нико никоме не може да намеће персонална рјешења.

Говедарица је данас новинарима у Сарајеву рекао да би ускоро требало да буду познати кандидати за предсједника СДС-а, не желећи да прецизира да ли ће се он кандидовати за ову функцију.

Он је додао да у унутарстраначким разговорима покушава да направи широк консензус око једног имена које би било прихватљиво за све, јер будући предсједник треба да направи потребно страначко јединство.

„Трагамо за рјешењима. Имаћемо сједнице наших страначких органа“, рекао је Говедарица новинарима, истичући да је у трагању за најбољим рјешењима свима јасно да је за то потребан висок степен унутарстраначког повјерења.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар