Главно Странке

Грујичић: Изазива подозрења бошњачко противљење постављању камера у Поточарима

ДА ЛИ СЕ ПЛАНИРАЈУ НОВЕ МАЛВЕРЗАЦИЈЕ РАДИ ОКРИВЉАВАЊА СРПСКЕ СТРАНЕ?
  • „Мислим да се то питање политизује. Да смо имали видео-надзор 2015. године могли су бити откривени нападачи на тадашњег премијера Србије Александра Вучића. Уколико би се неки инциденти десили у будућности, могли бисмо да идентификујемо починиоце и да се они пронађу и процесуирају

НАЧЕЛНИК општине Сребреница Младен Грујичић рекао је агенцији Срна да је општина затражила сагласност од бошњачког Меморијалног центра Поточари да на стубове поред пута, који су власништво тог центра, поставе безбједносне камере и да је добила негативан одговор од Агенције за координацију полицијских тијела БиХ, која обезбјеђује тај објекат, што је изненађујуће.

„На том дијелу постоје стубови и са друге стране саобраћајнице, који нису у власништву тог центра, и искористићемо их за постављање камера, које желимо да инсталирамо у сарадњи са Полицијом Републике Српске. Камере ће користити грађанима у функцији побољшања безбједности и полицији за контролу пута, саобраћаја и спречавања евентуалног скрнављења спомен-обиљежја и било каквих инцидената око тог центра“, појашњава Грујичић.

Он је напоменуо да се сваке године пред бошњачку комеморацију, 11. јула у Поточарима постављају безбједносне камере око тог центра, те додао да изненађује негативан одговор на захтјев да се камере трајно поставе и допринесу укупној безбједности на том локалитету и укупној дионици регионалног пута од Братунца до Сребренице.

„Мислим да се то питање политизује. Да смо имали видео-надзор 2015. године могли су бити откривени нападачи на тадашњег премијера Србије Александра Вучића. Уколико би се неки инциденти десили у будућности, могли бисмо да идентификујемо починиоце и да се они пронађу и процесуирају“, указује Грујичић.

Према његовим ријечима, камере треба да помогну да се лакше и брже открију починиоци било каквих инцидената, саобраћајних и других прекршаја.

Он је подсјетио на подметање животињске коже, прије двије године поред пута у Поточарима, што је изазвало бурне реакције иако тај случај није имао никакве везе са Меморијалним центром.

„Тај одговор нам показује да се не дозвољава постављање видео-надзора и наводи на сумњу да је то због нових малверзација бошњачке стране и окривљивања Срба за те радње“, оцијенио је Грујичић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар