Главно Странке

Грујичић: Претреси куће и канцеларије Беге Бектића – порука Бошњацима да не сарађују са Србима

БИО НОСИЛАЦ ЛИСТЕ СДП ЗА ОДБОРНИКЕ У СКУПШТИНИ СРЕБРЕНИЦЕ
  • Начелник општине Сребреница Младен ГРУЈИЧИЋ: „Бошњаци послије сваких изгубљених избора траже оправдање и оптужују своје сународнике за издају уколико нису били на заједничкој листи бошњачких странака које воде ретроградну политику подјела и нетолеранције. Сваки Бошњак који мисли својом главом и не слуша наређења политичког Сарајева бива изложен пријетњама и најгорим оптужбама“

СЛУЖБЕНИЦИ Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ, уз асистенцију Полиције Републике Српске и према налогу Тужилаштва БиХ, извршили су претресе породичне куће Беге Бектића, носиоца листе СДП-а БиХ за одборника у Скупштини општине Сребреница, као и канцеларије у којој ради као начелник Одјељења за друштвене дјелатности и јавне сервисе те општине.

Након обављених претреса, припадници Сипе нису давали изјаве.

Начелник сребреничке општине Младен Грујичић изјавио је да је претрес порука Бошњацима да не смију сарађивати са Србима.

Он је навео да га је шеф кабинета јутрос обавијестио да су припадници СИПА упали у Бектићеву кућу у селу Сућеска и да врше претрес, а да су касније дошли у зграду општине и извршили претрес Бектићеве канцеларије, те да није упознат да ли су нешто изузели.

„Бошњаци послије сваких изгубљених избора траже оправдање и оптужују своје сународнике за издају уколико нису били на заједничкој листи бошњачких странака које воде ретроградну политику подјела и нетолеранције. Сваки Бошњак који мисли својом главом и не слуша наређења политичког Сарајева бива изложен пријетњама и најгорим оптужбама од бошњачке коалиције која изгуби изборе. Тако је и након ових избора“, навео је Грујичић.

Он је истакао да је Бектић добро обављао посао као начелник општинског одјељења, да су добро сарађивали и да га због тога оптужују, називајући га издајником.

„Оптужују га да је, наводно, подржавао мој избор за начелника општине и ово је порука Бошњацима да не смију сарађивати са Србима, што је за сваку осуду“, рекао је Грујичић.

Из Тужилаштва БиХ јутрос је саопштено да службеници СИПА врше претресе на више локација на подручју Тузле и Сребренице, а ове активности односе се на лица осумњичена за незаконите радње у вези са овогодишњим изборним процесом.

„Активности се спроводе у оквиру предмета Тужилаштва БиХ у којем се више лица сумњичи за удруживање ради чињења кривичних дјела, те кривичних дјела повреде бирачког права и недозвољеног кориштења личних података“, наведено је из Тужилаштва.

Незаконитости које се истражују односе се на изборни процес ове године и наводе о манипулацијама и незаконитостима у вези са пријавама грађана за гласање из иностранства.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар