Главно Федерација/БиХ

ХДЗ-БиХ: Сарајево присуство Човића на прослави Дана РС користи за обрачун са Хрватима

„НА УСТАВ БиХ СЕ ПОЗИВАЈУ ОНИ КОЈИ ГА НЕУМОРНО КРШЕ, ПОГОТОВО КАД ХРВАТИМА ТРЕБА НЕШТО НАМЕТНУТИ“

ПРИСУСТВО хрватских представника власти свечаној академији поводом Дана Републике Српске постало је средство обрачуна са Хрватима у БиХ, посебно са легитимним хрватским представником и предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, саопштено је данас из ове странке.

У саопштењу се наводи да је „спин пропаганда“ која је услиједила након јучерашњег присуства хрватских представника власти обиљежавању Дана Републике Српске у Бањалуци очигледан примјер свега што је политичка и медијска елита са сједиштем у Сарајеву постала.

„Свјесни политичког лицемјерства, али и данашње реалности, желимо указати да нико ко имало разумије стварну ситуацију у БиХ неће насјести на овакав покушај подвале и обрачуна са хрватским народом на овим просторима“, поручили су из ХДЗ-а.

Они кажу да се на Устав БиХ позивају исти актери који га свакодневно неумољиво крше, посебно када некоме треба нешто наметнути.

„Бошњачки медији, сви одреда несклони истини и чињеницама, поново и упорно, намјерно шире погрешне интерпретације, неистине и подвале“, наводи се у саопштењу ХДЗ-а БиХ.

У ХДЗ-у напомињу да се залажу за објективно извјештавање, те додају да је изградња европске БиХ могућа једино на принципима равноправности и узајамне толеранције, за шта се залажу званичници ове странке и Хрватског народног сабора /ХНС/.