Главно Федерација/БиХ

ХНС: Комшић је и у свијету познат као узурпатор права хрватског народа у БиХ

„У NON-PAPER КОЈИ ЈЕ УПУТИО У БРИСЕЛ И ЊУЈОРК УНИО И НЕИСТИНЕ И ЛИЧНЕ СТАВОВЕ“

ХРВАТСКИ народни сабор БиХ (ХНС) осудио је non-paper о БиХ који је члан Предсједништва БиХ, Жељко Комшић, крајем марта упутио у Брисел и Њујрок, наводећи да је он још један „доказ константног злоупотребљавања државних институција које сада представља већ устаљено политичко понашање одређених политичких актера“.

„ХНС изражава жаљење за чињеницом да је (Комшић у) non-paper изнио неукусне оптужбе о међународним партнерима, у првом реду ЕУ-у и САД-у и њиховим представницима у БиХ. Оптужбе о пристраности, неодлучности, политичком подилажењу и немару дипломатско су срамоћење БиХ на еуропској и свјетској разини, али и показатељ нервозе пошиљатеља, који је у међународним круговима познат као још један Сејдо Бајрамовић или узурпатор права хрватског народа у БиХ, и то у ситуацији када се интензивно ради на доношењу измјена Изборног закона БиХ које неће погодовати, прије свега, узурпаторима хрватских мјеста нити ће било којег житеља БиХ оставити у дискриминацијском положају“, наводи се у саопштењу ХНС-а БиХ.

Како су додали, поред клевета, non-paper је пласирао и апсолутне неистине те личне политичке ставове о стању у Босни и Херцеговини.

„Покушај да представи разарајућу политику као прогресиван грађански чимбеник промашен је, апсурдан је и неутемељен. Иста та политика дестабилизирајући је фактор БиХ и политичког дијалога, с чиме су дужносници диљем ЕУ и свијета сада поновно упознати. ХНС БиХ осуђује депласиране клевете на међународне партнере и дужноснике те одбацује грубе неистине о стању и улогама унутар БиХ“, додаје се у саопштењу.

Из ХНС-а су позвали на журан и конструктиван политички дијалог у циљу што скоријег постизања потребних искорака Босне и Херцеговине према евроатлантској будућности заснованој на узајамном поштовању, уважавању и равноправности.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар