Главно Свијет

Хрватска полиција на навијаче Хајдука испалила 33 метка, четири ранила

ДИРЕКТОР ЗАГРЕБАЧКЕ УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ: СВА РАЊАВАЊА СУ ОД МЕТАКА КОЈИ СУ РИКОШЕТИРАЛИ
  • Почело од тога што сплитским навијачима није дозвољено на у Максимир унесу транспаренте.
  • Замјеник директора полиције Хрватске Дамир БАРИЋ: Ништа није указивало на то да ће доћи до инцидента. Навијачи су затражили да се врате у Сплит, па је формирана колона у којој је било око 260 возила и 100 припадника интервентне полиције. Навијачи су напали полицајце након што су се зауставили на ауто-путу код одмаралишта Десинец и блокирали све коловозне траке. Употребљавали су флаше, камење, палице, ланце, столове, апарате за гашење пожара и све што су нашли на бензинској станици“

У СУКОБИМА хрватске полиције и навијача сплитског Хајдука повријеђено је 20 полицајаца и 15 навијача од којих четворица од ватреног оружја, рекао је замјеник директора полиције Хрватске Дамир Барић.

Он је рекао на конференцији за новинаре да је хрватска полиција „била у служби грађана“ и да су њени припадници током сукоба са навијачима на ауто-путу испалили 33 метка.

Медији наводе да је узрок сукоба то што навијачима сплитског клуба није дозвољено да на Максимир на утакмицу са Динамом унесу транспаренте због чега су одлучили да не уђу на стадион.

Барић каже да ништа није указивало на то да ће доћи до инцидента и да су навијачи затражили да се врате у Сплит, па је формирана колона у којој је било око 260 возила и 100 припадника интервентне полиције.

Он је навео да су навијачи напали полицајце након што су се зауставили на ауто-путу код одмаралишта Десинец и блокирали све коловозне траке.

„Напад је извршен на агресиван начин. Употребљавали су флаше, камење, палице, ланце, столове, апарате за гашење пожара и све што су нашли на бензинској станици“, рекао је Барић.

Он је додао да су полицајци употријебили физичку снагу и палице, а када то није дало резултат испуцали су неколико хитаца с циљем дозивања помоћи и давања упозорења. Начелник загребачке Полицијске управе Марко Рашић рекао је да су приведена 43 навијача.

„Полиција је испалила укупно 33 метка, а навијачи који су рањени повреде су задобили од рикошета, односно метака који су се приликом испаљивања у тло одбили и погодили их“ рекао је Рашић.

Он је потврдио да је један навијач задобио теже повреде у виду простријелне ране поткољенице, други лакше у висини ребара, трећем је пропуцано стопало, док се четврти јавио пред почетак конференције за новинаре и за сада се не зна степен повреда.

Рашић очекује да ће број повријеђених расти.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар