Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић долази у Бањалуку да се са својима договара о парирању потезима Српске

СРЕШЋЕ СЕ СА ВОДЕЋИМ КАДРОВИМА СДА И ПРЕДСТАВНИЦИМА БОШЊАКА У НС РС И ВИЈЕЋУ НАРОДА
  • Разговараће и о апелацији Уставном суду БиХ у вези са одлукама РС поводом „Инцковог закона“

БАКИР Изетбеговић, предсједник СДА, у петак ће у оквиру радне посјете Бањалуци организовати састанак с потпредсједницима СДА са подручја Републике Српске као и бошњачким представницима у Вијећу народа РС-а и Народној скупштини.

Ову информацију за klix.ba потврдио је представник Клуба Бошњака у Вијећу народа РС-а Алија Табаковић (СДА) који је нагласио да ће се током посјете разговарати о актуелној политичкој ситуацији, али и спорним законима које је Народна скупштина РС-а изгласала, а тичу се непримјењивања Инцкове одлуке о забрани негирања геноцида.

Табаковић је такође нагласио како ће се током Изетбеговићеве посјете Бањалуци разговарати и о упућивању апелације Уставном суду БиХ о уставности одлука Народне скупштине РС-а.

Ова тема ће свакако бити у фокусу разговора и због одлуке Уставног суда РС-а да витални национални интерес бошњачког народа није повријеђен Законом о допуни Кривичног законика Републике Српске и Законом о непримјењивању одлуке високог представника, јер се једнако односе на све грађане

“Свакако да ће апелација према Уставном суду БиХ бити тема разговора. Предсједник Изетбеговић с члановима Предсједништва СДА из РС-а организује посјету, детаље састанка још увијек не знам. Будући да је Клуб делегата Бошњака у Вијећу народа ставио вето према Уставном суду РС-а и да је дошла одлука да тај закон није против бошњачког народа, он ће ових дана ступити на снагу. Преостаје или да тај закон укине високи представник или апелација према Уставном суду БиХ, али ми још увијек немамо конкретну упуту. Свакако да ћемо у петак детаљније разговарати о овој теми”, закључио је у разговору за klix.ba Алија Табаковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар