Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: Ништа нисам договорио са Човићем – градоначелник Мостара треба да буде Бошњак

ХРВАТСКИ ЛИДЕР УВЈЕРЕН ДА ЈЕ НАЈБОЉИ ИЗБОР ЗА ГРАД НА НЕРЕТВИ – МАРИО КОРДИЋ

ДРАГАН Човић, предсједник ХДЗ БиХ, рекао да нови градоначелник Мостара треба да буде из странке која је освојила највише гласова и најавио да ће то бити Марио Кордић.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић на то се огласио изјавом да остаје при ставу да је дошло вријеме за бошњачког градоначелника.

Изетбеговић се на свом Фејсбуку оштро успротивио Човићевом ставу наводећи да не постоји никакав договор са ХДЗом те да ће нови градоначелник бити Златко Гузин.

Не постоји никакав договор између Драгана Човића и мене у вези са избором градоначелника Мостара. О свему битном за Мостар, укључујући и избор руководилаца, договараће се Мостарци. Као и много пута раније, Драган Човић своје жеље покушава да представи као постигнути договор. Још једном, врло јасно – никаквог договора није било, нити га има“, нагласио је лидер СДА.

Још једном је поновио свој став, а то је: „Вријеме ја да градоначелник Мостара буде Бошњак“.

Градско вијеће Мостара би треба да буде конституисано у петак, 5. фебруара, али градоначелничка позиција ће зависити и од других странака које чине власт у Мостару, а не само од СДА и ХДЗ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар