Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: Палмер инсистира да формирамо интересорне радне група, а да СДА и ХДЗ направе обрисе рјешења

ГОВОРИО О ПРЕГОВОРИМА О ИЗБОРНОМ ЗАКОНУ И УСПОСТАВИ ВЛАСТИ У ФБиХ

Фото: ФЕНА

  • Покушаћемо да успоставимо нову структуру, уколико то не можемо и немамо довољно руку, онда СДА инсистира да се именују два недостајућа министра. Без њих нећемо моћи урадити ништа ни у Федерацији, ни на државном нивоу. Уосталом, то су данас рекли и пријатељи из Америке. Они инсистирају и на томе да се представници Централне изборне комисије укључе у ту интерресорну групу

БАКИР Изетбеговић, лидер СДА је изјавио да се током вечерашњег састанка делегација СДА и ХДЗ БиХ у Сарајеву говорило о Изборном закону БиХ, формирању федералне власти и нагомиланих проблема. Али, да се ништа посебно није десило.

Открио је да је данас разговарао са Матјуом Палмером који инсистира на успостави интересорне радне група, а да СДА и ХДЗ направе обрисе рјешења.

Покушавамо да помиримо два принципа на којима ова држава почива – грађански и етнички. Имате дискриминацију у односу на мањине као што су Сејдић и Финци, имате дискриминацију у односу на један народ који је мањински, како тврди ХДЗ да им други бирају представике и имате дискриминацију у односу на већину. Рецимо, у Федерацији не може већина да успостави нову структуру власти или да се попуни уставни суд, јер мањина ме допушта. И о томе причамо и покушавамо наћи баланс“, рекао је Изетбеговић, преноси Аваз.

Он је додао да је помак то што ХДЗ схвата да се без уставних промјена неће моћи доћи до промјена ни у ФБиХ ни на државном нивоу.

„Покушаћемо да успоставимо нову структуру, уколико то не можемо и немамо довољно руку, онда СДА инсистира да се именују два недостајућа министра. Без њих нећемо моћи урадити ништа ни у Федерацији, ни на државном нивоу. Уосталом, то су данас рекли и пријатељи из Америке. Они инсистирају и на томе да се представници Централне изборне комисије укључе у ту интерресорну групу. Има помака“, рекао је Изетбеговић говорећи о формирању нове власти у ФБиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар