Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: Ротирајући градоначелник Мостара? То је за СДА прихватљиво

КАРДОВИ ДВА БОШЊАЧКА И ЈЕДНОХ ХРВАТСКОГ БЛОКА СМЈЕЊИВАЛИ БИ СЕ НА 16 МЈЕСЕЦИ
  • Бакир ИЗЕТБЕГОВИЋ: „Мандат од четири године би се подијелио на троје, што би по својој природи било занимљиво за СДА. Данас би био изабран један од двојице кандидата, а остали би се ротирали као у Предсједништву БиХ“

МОСТАР би могао имати ротирајућег градоначелника, изјавио је данас предсједник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић.

Имамо један занимљив наговјештај расплета, који би могао опет увести трећег кандидата за градонечлника Мостара, казао је Изетбеговић у интервјуу за О канал.

„Мандат од четири године би се подијелио на троје, што би по својој природи било занимљиво за СДА. Данас би био изабран један од двојице кандидата, а остали би се ротирали као у Предсједништву“, изјавио је Изетбеговић.

Наиме, ријеч је о споразуму који предвиђа ротирање највјероватније три особе на позицији градоначелника Мостара, и то сваких 16 мјесеци.

То би, према тренутном односу снага, били вијећници из ХДЗ-а, Коалиције за Мостар и Бх. блока.

Овај приједлог само је једна у низу инцијатива како би се избор градоначелника града на Неретви извршио у разумном року.

Данас је пред вијећницима други круг гласања, а у избору су остали ХДЗ-ов Марио Кордић те Златко Гузин, кандидат Коалиције за Мостар.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар