Главно Свијет

Јулија Скрипаљ напустила болницу, Британци руше кућу у којој је са оцем живјела

НЕБЕНЗЈА У САВЈЕТУ БЕЗБЈЕДНОСТИ УН ОСУМЊИЧИО ЛОНДОН ДА УБРЗАНО УКЛАЊА ТРАГОВЕ
  • Би-Би-Си је објавио да је Јулија Скрипаљ (33) директно из болнице „одведена на безбједну локацију“
  • Синоћ је амбасадор Русије у Савјету безбjедности УН, Василиј Небензја, изразио забринутост да укључивање CIA у игру око двоје Скрипаља може довести до тога „да их више никада нико не види“. Притом је Сергеја и Јулију назвао „архиважним свjедоцима“

КЋЕРКА британског шпијуна Сергеја Скрипаља – бившег пуковника војне обавjештајне службе осуђеног за издају – пуштена је из болнице.

Би-Би-Си је објавио да је Јулија Скрипаљ (33) директно из болнице „одведена на безбjедну локацију“.

Њен отац је наводно и даље у болници, али британски званичници наводе да се његово стање брзо побољшава.

Ни једно ни друго није могуће провjерити, упркос томе што је Јулијин излазак из болнице потврдила Кристин Бланшард, главни љекар градске болнице у Солзберију. Чак је још открила:

„Оба пацијента су веома добро поднела лијечење. Јулија је напустила болницу, али то није крај њеног лијечења. Стање њеног оца се добро побољшава иако се он спорије опоравља. Надамо се да ће и он напустити болницу“.

Бланшард је одбила да открије чиме су отац и кћерка лијечени, само је рекла:

„Користили смо специјални метод за извођење токсина из организма“.

Руска амбасада у Лондону је поздравила Јулијин излазак из болнице, али је поново затражила контакт с њом, уз наглашавање:

„Она је држављанин Руске Федерације. Наша је дужност да од ње сазнамо да ли се све догађа по њеној вољи“.

Јулијина сестра од стрица – Викторија Скрипаљ – упутила је писмо Терези Меј, тражећи да јој помогне да добије британску визу. Указала је да жели да види Сергеја и Јулију и на молбу Сергејеве 90-годишње мајке.

Синоћ је амбасадор Русије у Савјету безбедности УН, Василиј Небензја, изразио забринутост да укључивање CIA у игру око двоје Скрипаља може довести до тога „да их више никада нико не види“.

Назвао је Сергеја и Јулију „архиважним свједоцима“ и додао:

„Драго нам је и што су остали живи и што им је много боље. Међутим, ми о њима и њиховом стању не знамо ништа више од онога што Лондон саопштава. Њих још нико није видио. Ми страхујемо за њих. Јер, знамо да су већ кремиране домаће животиње Скрипаља, а чујемо и да постоји намиера да буду срушене кућа у којој су живиели, а и ресторан и паб које су посиетили“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар