Главно Федерација/БиХ

Калабухов: Постоје предуслови да Бошњаци учествују у сарадњи БиХ и Русије

НАВЕО ДА ЈЕ ИСЛАМ ДРУГА ПО БРОЈНОСТИ РЕЛИГИЈА У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ
  • У ауторском тексту написаном за сарајевско „Ослобођење“ навео: То су заједнички етнички коријени, дубоке историјске традиције, солидарност у антифашистичкој борби, заједничка потрага – између осталог, и на основу исламских вриједности – за одговорима на изазове нашег времена

АМБАСАДОР Русије у БиХ Игор Калабухов изјавио је да постоје објективни предуслови за учешће Бошњака као једног од конститутивних народа БиХ у развоју обострано корисне сарадње БиХ и Русије.

„Њена основа су заједнички етнички коријени, дубоке историјске традиције, солидарност у антифашистичкој борби, заједничка потрага – између осталог, и на основу исламских вриједности – за одговорима на изазове нашег времена“, оцијенио је Калабухов.

У ауторском тексту за данашње сарајевско „Ослобођење“ посвећеном муслиманима у Русији, Калабухов напомиње да суживот бројних представника различитих вјерских конфесија и националности нимало не одговара једностраној слици Русије коју шире западни медији.

„Ислам је друга највећа религија у Руској Федерацији након хришћанства.

Муслимани у Русији развијају се и живе слободно, уживајући сва права која имају остали грађани земље“, истакао је Калабухов.

Наводећи да у Русији тренутно живи више од 20 милиона муслимана, од којих већина у Ингушетији, Дагестану, Чеченији, Башкортостану и Татарстану, руски амбасадор је закључио да су се у току историјског развоја развиле традиције мирног суживота представника различитих религија, те разумијевање потребе за јачањем заједничке државе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар