Главно Свијет

Клинтонова: Путин има месијанску вјеру у себе и жели обнову руске империје

УВЈЕРЕНА ЈЕ ДА ПУТИН 2012. НИЈЕ ИЗАБРАН НА ПОШТЕНИМ ИЗБОРИМА, А ДА БАЈДЕН 2020. - ЈЕСТЕ
  • „Када је извршио инвазију на Украјину, нисам била изненађена. Али ме је пријатно изненадило како се влада предсједника Владимира Зеленског организовала и како се Украјина брани“

БИВША америчка државна секретарка Хилари Клинтон изјавила је да „предсједник Русије Владимир Путин има скоро месијанску вјеру у себе” и да не воли критике, нарочито ако долазе од стране жена, преноси Гардијан.

Навела је ла да је „имала неке позитивне помаке“ у блиској сарадњи са Путином између 2009. и 2013. када је он био премијер Русије, али да се тај однос погоршао када је критиковала „очигледно непоштене“ изборе који су га вратили на место предсједника 2012.

– Упркос томе што тврди другачије, веома се намучио како би помогао (Доналду) Трампу да дође на мјесто предсједника 2016. године – рекла је Клинтон која је изгубила од Трампа на тим предсједничким изборима, преноси Гардијан.

Клинтон је још рекла да Путин има „жељу за повратком царске Русије” и да због тога може постати „пријетња за целу Европу и остатак свијета”.

Хилари Клинтон и Владимир Путин

– Када је извршио инвазију на Украјину, нисам била изненађена. Али ме је пријатно изненадило како се влада предсједника Владимира Зеленског организовала и како се Украјина брани – нагласила је Клинтонова.

Она такође тврди да је добро то што је НАТО одлучио да снабде Украјину оружјем, чиме је, по њеном мишљењу „потврђена потреба за очувањем институција које треба учинити још ефикаснијим у будућности”.

Када је у питању отварање трибунала у САД који би се бавили питањима ратних злочина у Украјини, Клинтон сматра да би они „могли да се формирају, али да ће се то тешко остварити”, преноси Гардијан.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар