Главно Федерација/БиХ

Клуб хрватских посланика: Бошњачке партије би да ФБиХ претворе у бошњачку државицу

КОМШИЋ: АНТИИСЛАМИЗАМ ЈЕ МОТИВ ЗА СВЕ ШТО СТРАНЦИ РАДЕ У БиХ
  • „Бошњачке партије, њихови политички пијуни и самозвани заштитници БиХ на досад невиђен начин, пријетњама и насиљем врше притисак на Кристијана Шмита, кога Република Српска не признаје за високог представника, и међународну администрацију да одустану од наметања измјена Изборног закона БиХ и Устава ФБиХ

КЛУБ посланика ХДЗ-а БиХ – ХНС-а у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ позвао је међународну администрацију у БиХ да не подлегне притисцима бошњачких политичких партија које, како је наведено, заговарају статус кво с циљем претварања ФБиХ у бошњачку државицу, а Хрвате у политичку мањину.

Из овог клуба наводе да бошњачке партије, њихови политички пијуни и самозвани „заштитници“ БиХ на досад невиђен начин, пријетњама и насиљем врше притисак на Кристијана Шмита, кога Република Српска не признаје за високог представника, и међународну администрацију да одустану од наметања измјена Изборног закона БиХ и Устава ФБиХ.

У тој општој хистерији и пропаганди само потврђују чињеницу да су потпуно разоткрили свој бошњачки национализам, без обзира представљају ли се националним или грађанским странкама“, наводи се у саопштењу.

Из Клуба посланика ХДЗ-а – ХНС-а истичу и да је необјашњива и нагла промјена односа бошњачких политичара према институцији високог представника у БиХ, кога су „тапшали по рамену“ када је 2002. године створио могућност да Бошњаци потпуно овладају ФБиХ, пониште Вашингтонски и Дејтонски споразум, те тиме рискирају нове кризе и распад земље.

Предсједник ДФ-а Жељко Компшић изјавио је раније данас да је мотив странаца за све што раде у БиХ „антиисламски“ и да су многима у Европи „посебно проблем Бошњаци који чак имају своју државу“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар