Главно Федерација/БиХ

Кошарац: Шаровић за два министарска мандата није прстом мрднуо за људе око Трговске горе

„ЧАК ЈЕ РЕКАО ДА ЗА ЊЕГА НИСУ ОБЕВЕЗУЈУЋИ СТАВОВИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС ПО ТОМ ПИТАЊУ“
  • Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа КОШАРАЦ: „Потпуно је недопустиво да Шаровић готово два мандата „преспава“ питање Трговске горе, а онда се одједном пробуди и каже да када он буде изабран за члана Предсједништва БиХ, тај ће проблем бити рјешен“

МИРКО Шаровић током своја два мандата у Савјету министара није ништа урадио у процесу одбране здравља 250 хиљада људи који живе у околини Трговске горе, изјавио је министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац, осврћући се на изјаву Шаровића који је критиковао актуелну власт када је ријеч о складишту радиоактивног отпада на Трговској гори.

Кошарац је изјавио да када је преузимао кабинет од Шаровића затекао само један папир и додао да је бивши министар оставио потпуно саме институције Српске да се боре по питању Трговске горе.

– Не желим да овај проблем политизујем, али желим да кажем да постоји наша потпуна мобилност да сачувамо здравље тих људи и да онемогућимо Хрватску у намјери да на самој граници са Републиком Српском изгради одлагалиште радиоактивног отпада. Јер, то је штетно по здравље људи, без обзира ко тамо живи, да ли Срби, Бошњаци или Хрвати – истакао је Кошарац.

Шаровић је пустио да се власти Српске исцпрљују тим проблемом, а Хрватска је упорно тражила став институција БиХ, каже Кошарац.

– Шаровић је једном рекао да за њега нису обавезујући ставови НСРС, која је донијела закључке по питању Трговске горе. Ништа није учинио да се на адекватан начин, користећи међународне конвенције, позиционира став БиХ у цјелини по том питању – напомиње Кошарац.

Сташа Кошарац

– Потпуно је недопустиво да Шаровић готово два мандата „преспава“ питање Трговске горе, а онда се одједном пробуди и каже да када он буде изабран за члана Предсједништва БиХ, тај ће проблем бити ријешен. Ако ће то бити ријешено на начин да ће то питање бити на столу док је био у Савјету министара, грађани те регије су у озбиљном проблему – истиче Кошарац.

Зато је, каже, лицемјерно од Шаровића да у предизборној кампањи користи питање Трговске горе.

– Ми смо, мислим на институције Српске, увијек спремни да изађемо пред 250 хиљада људи који живе у том крају. Нисам сигуран да Шаровић смије изаћи, осим у некој школској дворани и пред своје активисте. Шаровић је имао прилику, а није урадиo ништа – тврди Кошарац.

Он је позвао све људе који су дио система локалних заједница да дају допринос да се очува здравље 250 хиљада људи и њихова животна средина, преноси РТРС.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар