Главно Предсједник РС

Ковачевић: Српска од Британије и даље не може очекивати ништа добро

„НЕ ТЈЕРАЈТЕ НАС ДА БИРАМО СТРАНУ У СУКОБУ НАШИХ БРАТСКИХ НАРОДА – РУСА И УКРАЈИНАЦА“
  • Савјетник предсједника Републике Српске Радован КОВАЧЕВИЋ: Пријетње санкцијама Српској или њеним руководиоцима због тога што неће да одустану од тога да штите своја загарантована права – сигурно неће допринијети рјешавању кризе у БиХ, већ ће је само продубити

Извор: РТРС

РЕПУБЛИКА Српска је већ одавно навикла да од Велике Британије, нажалост, не може очекивати ништа добро, али тврдње како једна мала Република Српска на било који начин помаже Русији у сукобу у Украјини не могу се прокоментарисати никако другачије него као обична гомила глупости, рекао је за РТРС савјетник предсједника Републике Српске Радован Ковачевић.

Нагласио је и да Српска нема никакву сецесију на дневном реду.

– Али, итекако има права да одлучно штити своја Уставом загарантована права и права која су гарантована и Међународним мировним споразумом чији је гарант, између осталог, и Велика Британија. Од тога нећемо одустати и у томе тражимо подршку и од Велике Британије и од свих других представника међународне заједнице – рекао је Ковачевић.

Истакао је да је Република Српска неутрална у вези са сукобом у Украјини и да је јасно речено да су и руски и украјински народ наши братски и пријатељски народи.

– Наша порука је веома једноставна: Не тјерајте нас да бирамо страну у сукобу наших, јер то нећемо учинити – поручио је он.

Указао је да било какве пријетње санкцијама Републици Српској или њеним руководиоцима због тога што неће да одустану од тога да штите своја загарантована права сигурно неће допринијети рјешавању кризе у БиХ, већ ће је само продубити.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар