Главно Федерација/БиХ

Ковачевић: Све извјесније да БиХ неће бити због Комшићевих срамних и антиуставних поступака

„ТЕК ЋЕМО ДА ВИДИМО ДА ЛИ ЋЕ БиХ БИТИ ИЛИ НЕЋЕ БИТИ СА МИЛОРАДОМ ДОДИКОМ“

ДА ЛИ ће или неће бити БиХ са Милорадом Додиком, то ћемо тек да видимо, али је сасвим сигурно да је због срамних и антиуставних поступака Жељка Комшића све извјесније да БиХ неће бити, поручио је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.

– Устав БиХ јасно каже да Предсједништво БиХ одлуке из области спољне политике доноси консензусом три члана, а српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је гласао против одлуке о именовању и упућивању делегације на 76. сједницу Генералне скупштине УН-а, што значи да таква одлука није донесена – истакао је Ковачевић у изјави за Срну.

Он је указао да је због тога јасно да Комшић у УН-у не може представљати БиХ, јер БиХ у својим институцијама није донијела такву одлуку.

– Из онога што видимо да је Комшић рекао приликом сусрета са генералним секретаром УН-а, само је додатно потврђено да он у УН-у не представља БиХ, јер онако срамне и неистините тврдње можда може изнијети у име своје комби странке, у име тзв. златних љиљана или у име грађана којима је забрањен улазак у све општине са већинским хрватским становништвом, али у име заједничких институција БиХ не може – нагласио је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар