Главно Странке

Ковачевић: Жалосно је да се са Шмитом среће било ко из Српске

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ЛАЖНИ „ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК“ ЈЕДАН ОД ПРЕДВОДНИКА ПРИТИСАКА НА РС
  • Указаода ће се градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, како је сам најавио, сљедеће седмице састати са Шмитом, који је својим поступцима показао да за њега не постоје Народна скупштина Републике Српске, грађани Српске и да је спреман да поништи закон који су у републичком парламенту, усвојили посланици и из власти и опозиције, укључујући и посланике из Станивуковићеве странке

ВЕОМА је тужно да било ко из Републике Српске даје легитимитет Кристијану Шмиту састајући се с њим, када се зна да је Шмит један од предводника цијеле приче притисака на Републику Српску и одузимања Српској и њеном народу онога што им припада, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је навео да Шмит као непостојећи високи представник покушава да користи непостојећа и антидејтонска бонска овлашћења, односно да Републици Српској намеће одлуке.

Он је напоменуо да ће се градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, како је сам најавио, сљедеће седмице да састати са Шмитом, који је својим поступцима рекао да за њега не постоји Народна скупштина Републике Српске, грађани Српске и да је спреман да поништи закон који су у републичком парламенту, највишем законодавном органу Републике, усвојили народни посланици и из власти и опозиције, укључујући и посланике из Станивуковићеве странке.

„Шмит, без икаквих овлаштења и функције, неизабрани странац којег нико није звао да дође у БиХ и кога никада нико од нас није позвао да се бави нашим животима и имовином или било чим што се тиче Републике Српске, поништио је и рекао да више не постоји нешто што су усвојили наши посланици и демократске институције, које су за њега очито небитне“, рекао је Ковачевић за РТРС.

Он је додао да састанак било којег представника Републике Српске са таквим људима значи да им се даје легитимитет који немају, те да је то срамно и увредљиво за грађане Српске.

Ковачевић је поручио да Република Српска мора да нађе начин како да се одупре угњетачима који су дошли да пониште демократска, цивилизацијска и грађанска права српског народа.

„Ми ћемо наставити да штитимо Републику Српску и њене интересе, а не да сједимо са онима који те интересе поништавају и газе“, истакао је Ковачевић.

Он је рекао да представници опозиције „никада немају времена када треба да се заштити Република Српска и подрже људи у Српској који желе да се боре за своју Републику, али да увијек имају времена да сједну са онима који поништавају све што Српској по Уставу и Дејтону припада“.

„Исто тако, евидентно је да желе да дају легитимитет људима без легитимитета и то све са једним циљем – да дође до промјене власти у Републици Српској на недемократски начин јер су потпуно свјесни да на изборима и на демократски начин немају шта да траже. Из тог разлога се уздају у Шмита“, сматра Ковачевић.

Он је поручио да представници власти у Републици Српској никада неће признати легитимитет Шмита док му то не призна Савјет безбједности УН и док Република Српска као страна не потпише споразум са другим странама да је потребан било какав високи представник, додајући да се то никада неће десити.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар