Главно Федерација/БиХ

Кришто: ОБА треба да буде у функцији БиХ, али имам осјећај да је у функцији њеног подривања

ЗАТРАЖИЛА ДА ОБАВЈЕШТАЈНО-БЕЗБЈЕДНОСНА АГЕНЦИЈА ХИТНО БУДЕ СТАВЉЕНА ПОД НАДЗОР

АФЕРЕ из Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ долазе због тога што није под надзором, а посљедња – праћења и прислушкивања новинара само је једна у низу креирања и управљања неким процесима у служби сарајевске, односно бошњачке политике, рекла је предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто.

Према њеним ријечима, видљиво је да се кроз обавјештајно-безбједносни сектор спроводе разноразне кампање, чак и афере из правосуђа, због чега треба хитно успоставити демократски надзор над радом тог сектора.

Она је подсјетила да парламент има обавезу да успостави демократски надзор над радом ОБА, али да то, због одређених разлога, није урађено у протеклом мандату.

Кришто је за издање Вечерњег листа за БиХ, рекла да би та служба требало да буде у функцији БиХ, али да има осјећај да је у функцији њеног подривања.

Када је ријеч о формирању власти у БиХ, Кришто наводи да су у парламенту били спремни да сав посао буде завршен за 20 дана, али да Предсједништво БиХ до данас није направило тај искорак, очито, како каже, с циљем да не буде успостављена извршна власт.

„Док не буде именован Савјет министара нећемо добити законодавну власт у цјелини, нити напредак према евроатлантском путу“, напоменула је Кришто.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар