Главно Свијет

Кривокапић, Бечић и Абазовић: Нека се страни фактор не уплиће у ствари Црне Горе

ПРОТИВ СУ РУШЕЊА ВЛАДЕ И ОДРЖАВАЊА ВАНРЕДНИХ ИЗБОРА
  • Објавили: „Изборна побједа остварена 30. августа 2020. године представља највећу вриједност нашег политичког рада и изнад је личних и партијских амбиција свих нас појединачно“

ЛИДЕРИ три владајуће црногорске коалиције Алекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић саопштили су да су против рушења Владе и одржавања нових избора.

„Поводом спекулација које се ових дана могу чути у јавности, а које се тичу начина за рјешавање тренутне политичке кризе у Црној Гори, као потписници Споразума на основу којег је формирана актуелна Влада, заједнички констатујемо сљедеће:

Изборна побједа остварена 30. августа 2020. године представља највећу вриједност нашег политичког рада и изнад је личних и партијских амбиција свих нас појединачно; Споразум закључен 8. септембра 2020. године, од стране носилаца листа три побједничке коалиције, успоставио је политички оквир за формирање Владе који остаје неупитан и убудуће, имајући у виду идеолошку разнородност различитих субјеката парламентарне већине“, наводи се у заједничком саопштењу три лидера.

Актуелна Влада, како су навели, ужива пуну подршку потписника саопштења, а о евентуалним промјенама у њеном саставу и начину дјеловања неопходно је спровести отворен и конструктиван дијалог између Владе и парламентарне већине.

„Против смо рушења ове Владе и одржавања нових парламентарних избора јер је Црној Гори потребна стабилност, уз неодложно спровођење корјенитих реформи;

Свако рјешење за излаз из тренутне политичке кризе, мора уважавати међусобне разлике конституената власти о појединим питањима која су протеклих мјесеци актуелизована дјеловањем дијела парламентарне већине и бивше власти.

Будуће дјеловање Владе треба да буде усмјерено на четири теме: економски развој, придруживање државе Европској унији, борбу против корупције и организованог криминала и реформу изборног законодавства.

Неприхватљиво је уплитање иностраног фактора у рјешавање унутрашњих питања која се тичу државе Црне Горе“, наводи се у заједничком саопштењу Бечића, Кривокапића и Абазовића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар