Главно Свијет

Кривокапић: Никад нећу издати свој народ, своју државу и своју Цркву

НАГЛАСИО: ЏАБА ИМ ТАБЛОИДИ – НА ВИДЈЕЛО ЋЕ ИЗАЋИ СВАЧИЈЕ ЛИЦЕ И ДЈЕЛА
  • „Не желим да Темељни уговор због неког пропуста падне пред Уставним судом. Зато водимо рачуна да са СПЦ потпишемо Уговор који је у потпуности усклађен са Уставом и законима Црне Горе, јер на тај начин најбоље штитимо и интересе СПЦ и интересе државе Црне Горе
  • Највећа жртва у цијелом том политичком игроказу око Темељног уговора је народ, јер се злонамјерно манипулише емоцијама народа који је бранио и одбранио своју Цркву. Сада они за које је Црква ништа друго до тема на којој убирају политичке поене, покушавају мене да представе као издајника Цркве и народа. Тај посао им је залудан и унапријед осуђен на пропаст
  • Поводом инсистирања ДФ на реконструисаној влади без њега, рекао у интервјуу дневном листу „Дан“: „За Владу на чијем сам челу гласао је 41 посланик, исти број је неопходан да изгласа неповјерење овој Влади

ПРЕДСЈЕДНИК  Владе Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је подгоричком дневном листу „Дан“ да жели Темељни уговор са Српском православном црквом који ће бити на обострано задовољство.

Нагласио је да не жели текст уговора са евентуалним пропустима који би га довели у питање пред Уставним судом Црне Горе, нити да се на тај начин закомпликује то веома важно питање.

„Из тог разлога изразито водимо рачуна да са СПЦ потпишемо Уговор који је у потпуности усклађен са Уставом и законима Црне Горе, јер на тај начин најбоље штитимо и интересе СПЦ и интересе државе Црне Горе“, рекао је Кривокапић.

Жао му је, како је рекао, што одређене политичке структуре користе ту тему за прикупљање политичких поена, те „пласирањем најбезочнијих лажи и манипулација покушавају да уруше мој углед и углед Владе Црне Горе“.

Али, знате и сами, нема ничег тајног што неће постати јавно, тако да ће се лица и дјела сваког од нас показати, истина ће изаћи на видјело и свима ће све бити јасно. Највећа жртва у цијелом том политичком игроказу око Темељног уговора је народ, јер се злонамјерно манипулише емоцијама народа који је бранио и одбранио своју Цркву. Сада они за које је Црква ништа друго до тема на којој убирају политичке поене, покушавају мене да представе као издајника Цркве и народа. Тај посао им је залудан и унапријед осуђен на пропаст. Здравко Кривокапић није, никада није био и никада неће бити издајник ни своје Цркве, ни своје државе, ни свог народа. Узалуд им сви таблоиди и све лажи“, рекао је премијер.

Коментаришући чињеницу да ДФ тражи реконструкцију Владе, али без њега као премијера, Кривокапић је рекао да не пристаје да Влада буде пуки инструмент и извршитељ појединих жеља одређеног дијела представника законодавне власти.

Подсјетио је да посланици црногорског парламента имају право и могућност да покрену питање повјерења Влади.

„За Владу на чијем сам челу гласао је 41 посланик, исти број је неопходан да изгласа неповјерење овој Влади. Стога, док се то не деси, актуелна Влада Црне Горе ће наставити са радом у пуном капацитету“, рекао је.

Када је у питању избор генереалног директора РТЦГ-а, за Владу су јако битна медијска права и слободе. Очекујем да ће будући генерални директор бити на висини задатка да, прије свега, врати нарушено повјерење у Јавни сервис. Надам се да ће државном медијском кућом управљати доказани професионалац, који има искуство рада у медијима“, казао је он.

Сматра да је у овом моменту пожељно да нови руководилац Јавног сервиса буде борац за правду и истину, јер је то предуслов објективног извјештавања.

„Једино се на тај начин може оправдати јако одговорна функција генералног директора РТЦГ-а и поправити имиџ Јавног сервиса“, закључио је премијер.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар