Главно Свијет

Кривокапићева влада попустила – Миловци деблокирали пут Подгорица-Никшић

ПРИВРЕМЕНО ПОВУКЛА ОДЛУКУ О СТИЦАЊУ ЦРНОГОРСКОГ ДРЖАВЉАНСТВА
  • Драган Никчевић је код Богетића у име окупљених присталица предсједника Црне Горе Мила Ђукановића рекао: „Блокирали смо магристралу јер смо хтјели да покажемо влади да не може да ради оно што није у складу са Уставом и нашим законима и да на мала врата донесе одлуку којом би било одузето држављанство и право гласа нашим људима у дијаспори, а уведе у грађане који немају на то право“
  • Премијер Здравко КРИВОКАПИЋ одбацио тврдње да се тајно састао са Милом Ђукановићем, нагласивши да се са њим срео заједно са председником Скупштине Црне Горе Алексом Бечићем и министарком одбране Оливером Ињац. Додао је да се са Ђукановићем не виђа зато што то воли већ – по службеној дужности

ПРОТЕСТ Монтенегрина у Богетићима је прекинут након што их је Влада Црне Горе обавијестила да повлачи Одлуку о стицању црногорског држављанства на одређено вријеме.

То је за РТЦГ саопштио Драган Никчевић, у име окупљених присталица предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, који су тражили и оставку владе Здравка Кривокапића.

„Блокирали смо магристралу јер смо хтјели да покажемо влади да не може да ради оно што није у складу са Уставом и нашим законима и да на мала врата донесу одлуку којом би било одузето држављанство и право гласа нашим људима у дијаспори, а увели грађане који немају на то право“, казао је Никчевић.

Ауто-колона кренула је у 16 часова из Никшића.

У више црногорских градова синоћ су одржане ауто-колоне присталица предсједника Црне Горе Мила Ђукановића који су тражили оставку владе, док је група грађана и јуче блокирала магистрални пут Никшић-Подгорица у месту Богетићи, уз пропуштање само хитних случајева.

Премијер Кривокапић је негирао да се раније данас тајно састао са Ђукановићем, већ да је био на припремном састанку за сједницу Савета за националну безбједност, која ће бити одржана у петак.

Никада се нисам тајно састао са предсједником државе Милом Ђукановићем. Са њим се не састајем зато што волим, већ због тога што је то моја законска обавеза као премијера“, рекао је Кривокапић.

Он је тако одреаговао на изјаву једног од лидера ДФ, Милана Кнежевића, који је новинарима рекао да је питао премијера да ли се срео данас са Ђукановићем и да му је он потврдио да јесте, али да није хтио да износи детаље о чему су разговарали.

Објаснио је и зашто је напустио састанак са лидерима владајућих странака, након што га је Кнежевић питао да ли се срео са Ђукановићем, рекавши да не дозвољава подметања и неистине.

Доста је било ширења лажи ради стицања јефтиних политичких поена, рекао је премијер.

Кривокапић је прецизирао да су припремном састанку код Ђукановића у Вили Горица осим њега присутни били и предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић и министарка одбране Оливера Ињац, те да је састанак био поводом рјешавања актуелних питања у вези са Министарством одбране и Војске Црне Горе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар