Главно Федерација/БиХ

Лавров обећао Додику да ће се лично заложити да Спутњик V убрзано стиже у Српску

СЛОЖИЛИ СЕ У ТЕЛЕФОНСКОМ РАЗГОВОРУ ДА ОХР ТРЕБА ЗАТВОРИТИ

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва Милорад Додик и руски министар иностраних послова Сергеј Лавров сагласили су се да ОХР треба затворити, а не слати новог високог представника који иначе нису до сада именовани сходно Анексу 10 Дејтонског споразума.

Додик је у телефонском разговору још једном захвалио Лаврову за недавну посјету, а Лавров је додао да му је било веома драго што су сусрели упркос томе што је Украјина неосновано покушала направити сензацију везано за икону за коју нису успјели да утврде ништа од онога што су тврдили.

Додик је информисао Лаврова да је у Републику Српску стигло 20.000 вакцина „Спутњик V„, а да ће додатних 20.000 стићи овог викенда.

Руски министар је обећао да ће се лично потрудити да се убрза достава вакцине за Републику Српску која је потписала уговор за набавку 1,2 милиона доза како би што прије започела масовна вакцинација.

Додик и Лаворв разговарали су и о даљем напретку сарадње Републике Српске и БиХ са Русијом на свим пољима од економије, пољопривреде, енергетике, до образовања и кулутре.

Саговорници су закључили да нема отворених питања између БиХ и Русије, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар