Главно Федерација/БиХ

Лавров позвао Турковић да крајем 2021. посјети Москву

СВЕ ЋЕ БИТИ ВЕЗАНО ЗА 25 ГОДИНА ОД УСПОСТАВЉАЊА ОДНОСА ИЗМЕЂУ БиХ И РУСИЈЕ
  • Нови амбасадор РФ Игор Калабухов  нагласио да постоје многе могућности за учвршћивање односа у свим областима, који ће бити од интереса обје државе. Подсјетио и на интерес Руске Федерације за отварање културних центара у БиХ

МИНИСТАР спољних послова Босне и Херцеговине Бисера Турковић разговарала је са амбасадором Руске Федерације Игором Калабуховом, који јој је уручио званични позив шефа дипломатије Руске Федерације Сергеја Лаврова да посјети Москву.

Планирано је да посјета буде уприличена крајем 2021. године, поводом 25. годишњице успостављања дипломатских односа Босне и Херцеговине и Руске Федерације.

Турковићева је захвалила на позиву и истакла да ће та посјета бити прилика за унапређење односа и сарадње у различитим областима између двије државе, прије свега у области економије и културе.

Саговорници су се усагласили да је посјета поводом 25. годишњице успостављања дипломатских односа прилика и за потписивање неколико споразума и меморандума, на чијим ће се припремама радити у наредним мјесецима.

Амбасадор Калабухов је нагласио да постоје многе могућности за учвршћивање односа у свим областима, који ће бити од интереса обје државе. Подсјетио је и на интерес Руске Федерације за отварање културних центара у Босни и Херцеговини, што ће допринијети развоју сарадње у области културе.

„На састанку је истакнуто да ће обје стране, у наредном периоду, започети с припремама реализације посјете Москви“, саопштено је из Министарства спољних послова БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар